mandag 27. mai 2019

Gravid folat

Jod er viktig for både den gravide og barnet i magen. Kvinner som planlegger å bli gravid , eller nylig har blitt gravid , anbefales derimot alltid å ta et tilskudd med folsyre. Mangel på folat under svangerskapet kan føre til ryggmargsbrokk og mangelfull utvikling av hjernen hos fosteret.


Hvordan tar jeg folat ? Folat er et B-vitamin.

Du som planlegger å bli gravid , og er gravid i første trimester er anbefalt å ta folattilskudd. Men det finnes også andre tilstander som gjør at man kan ha mangel på folat. Folsyre er en syntetisk form for folat til bruk som kosttilskudd. Når kroppens lagre av folat er brukt opp, begynner det å utvikle seg folatmangel.


Etter hvert påvirkes kroppens evne til å danne nye røde blodlegemer. De gamle røde blodlegemene blir større. Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten.

Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Passer du på å ta det viktige B-vitaminet folat mens du prøver å bli gravid og de første tre månedene i svangerskapet, øker sjansene for å få et friskt barn. Med et godt kosthold kan en få i seg nok folat , men før og under graviditeten er det anbefalt å ta et ekstra tilskudd. Helsedirektoratet anbefaler mg folat daglig fra du planlegger graviditet og fram til 12. Kosthold for gravide.


For lite folat i kosten. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Vil du bli gravid ? Da er det viktig at du tar folat og er forsiktig med alkohol.

Se flere tips til hva du som planlegger å bli gravid kan gjøre. Grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, spesielt grønne grønnsaker som brokkoli, grønnkål, spinat og rosenkål inneholder mye folat. Dog viser forskning at det er vanskelig å få i seg nok folat gjennom kosten. Sjekk dette bør du spiser kjøtt!


Ingen bivirkninger med folat. Men man kan få bivirkninger dersom man tar flere multivitamintabletter for å oppnå en dagsdose på 4mikrogram. Er du kvinne og planlegger å bli gravid eller nylig har blitt det anbefales det å ta folat eller folsyretilskudd på 4mg per dag da folsyre er svært viktig for å sikre at fosteret utvikler seg som det skal. Mangel på metylgrupper (for eksempel folat og B12) kan føre til at genene ikke produserer de riktige eller optimale proteinene til den aktuelle situasjonen i kroppen.


Jeg er gravid og vegetarianer. Er det noe spesielt jeg bør passe på under svangerskapet? Kan gravide drikke alkoholfritt øl? Jeg planlegger å bli gravid. Hvilke kosttilskudd bør jeg ta før jeg blir gravid eller med en gang jeg vet at jeg er gravid ? Jeg har ikke tatt folat før jeg ble gravid.


Hvis folat skal ha effekt og beskytte mot nevralrørsdefekter må man begynne i god tid før man blir gravid , minst fire uker før, sier Mortensen, som påpeker at mange svangerskap er uplanlagte. Fakta om folsyre Generelt om folsyre. Folsyre, folat og folacin er navn på de formene som forekommer i naturen. Folinsyre er den syntetiske formen. Folsyre tilhører gruppen av B-vitaminer, og akkurat som vitamin B1 brukes folsyre blant annet ved celledeling.


Det er mangel på rett informasjon rundt folat , og det er viktig at du informerer andre kvinner som vurderer å bli gravide om viktigheten folat har! Hvis det er mulig så forsøk å få i deg folat -rik kost minst tre måneder før svangerskapet. Fikk påvist folatmangel og er nå gravid.


Selvfølgelig sitter jeg nå her livredd for at det skal få et uheldig utfall for den lille spiren, men tar nå tilskudd daglig. Noen her inne som hadde folatmangel da de ble gravide ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg