tirsdag 21. mai 2019

Kjærlighetssorg hjelp

Slik takler du kjærlighetssorg. Spør en forsker: Det kan gjøre vondt å komme seg over et brudd med kjæresten. Men det er faktisk flere ting du kan gjøre for å dempe sorgen, mener forskere. Kjærlighetssorg er de negative følelsene man føler når den man er glad i, går fra eller avviser en. Jeg har lært at selv den største kjærligheten kan trenge hjelp – spesielt hvis man er ung.


I dag vet jeg at begge parter bringer sin egen historie og sine egne traumer med inn i forholdet, og det krever modenhet å håndtere det – og kanskje hjelp fra en terapeut. Fikk meg kjæreste for år siden. Et år seinere vurderte jeg å gjøre det slutt fordi eg følte at vi bere var venner. Han sa han elska meg og at han skulle gjøre hva som helst for å gjøre meg lykkelig.


Bare jeg ikke gikk fra han. Han sa at følelsene mine ville komme etterhvert,. En kjærlighetssorg kan være like sterk som sorgen du føler etter at noen har død sier psykologspesialist Arve Bjelland Grov, psykologspesialist i Barne-, ungdoms- og familieetaten (BUF-etat). Det er mulig at kjærlighetstoget gikk allerede når det ble slutt i juli.


At hennes følelser da var såpass avkjølt at det ikke var noe mere å varme opp - men at hun stillte opp for å prøve på ny en uke etterpå fordi du skulle søke hjelp - og kanskje fordi du uttrykte at hun og bare hun var avgjørende fordi du elsket henne. Et samlivsbrudd bidrar til noen svært vanlige konflikter og uenigheter. Et brudd kan også sette i gang en personlig krise og forårsake mye kjærlighetssorg og smerte. Det kan være mye skam forbundet med kjærlighetssorg , sier samlivsterapeut Bente Skog.


Man har ikke klart noe man tenker er naturlig å få til i. For å komme seg gjennom noe av det vanskeligste man kan oppleve, er det godt å få noen tips. Det tar sin tid å komme over den man har blitt forlatt eller såret av. I bearbeidelsesprosessen går du igjennom forskjellige faser som litt etter litt vil hjelpe deg å føle deg bedre og få nytt håp.


Gå ut på byen, dans, gjør noe morsomt. Det kan selvfølgelig også føre til at du føler mer vemo noe som er helt i orden. Lytt til andre som har eller har hatt kjærlighetssorg. Men om oppførselen vedvarer selv etter at dere har hatt en prat,. Det er ikke nødvendig å søke hjelp fra helsevesenet med det første.


Nå den siste tida har jeg prøvd å hjelpe han, jeg har snakket med vennene hans jeg kan stole på. En kompis av han var med meg dager i strekk fordi han var redd jeg skulle gjøre meg selv noe dumt og jeg var glad han var og er der for meg. Har man kjærlighetssorg er det viktig å la følelsene slippe til og la sorgen brenne ut.


For noen kan det ta år å komme over den. Samtidig er det ikke noe hjelp å gruble i det uendelig over. Man trenger ikke å være lei seg hele tiden. Dog kan det medføre at du føler mer vemo noe som er helt i orden.


Samlivsbrudd og kjærlighetssorg. Han ønsker å snakke om et samlivsbrudd han nylig har gjennomgått. De har ingen barn sammen.


Kjærlighetssorg hjelp

Hvis du føler deg selvstendig vil det være lettere å kunne gå videre. Jeg har gått ned masse i vekt og vet jeg trenger hjelp. På en måte er det et rop om hjelp , og folk rundt meg legger merke til det og er bekymret. Men så er det de som sier jeg ser bra ut, som gir meg et kick til å fortsette.


Forrige uke fikk derimot legen min meg til å gå med på å oppsøke hjelp. Jeg skal til evaluering snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg