mandag 6. mai 2019

Kløe i underlivet

Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Kløe i underlivet er plagsomt. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.

Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand!


Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.

Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Varmt vann holder i lange baner. Ofte kan kløe og sårhet i underlivet være forårsaket av reaksjoner på såper, kremer og vaskemiddel.


Bruk av kapsler med melkesyrebakterier i skjeden er ikke bevist å ha noen effekt for å forebygge sopp, så det er bortkastede penger. Forebygging og behandling av kløe i underlivet. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid oppsøke lege for å få riktig behandling. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste. Det er ikke alltid det er dyre fancy medisiner som skal til.


Les om et kjerringråd på denne siden som hjalp innsenderen. Her finnes et godt kjerringråd mot kløe i underlivet. Medisinske urter og da særlig. Sopp i underlivet er vanlig.


Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.

Les mer om kløe i underlivet. Ved kraftig kløe som ikke blir bedre i løpet av 1-uker. Det finnes mange ulike årsaker til at man opplever slik kløe – daglig er vi utsatt for ulike kjemikalier i miljøene vi omgås og i produktene vi bruker. Kraftig kløe kan skyldes en alvorlig medisinsk tilstand.


Dersom kløen forstyrrer nattesøvnen. De to vanligste årsakene til kløe i underlivet i graviditeten er bakteriell vaginose eller sopp. Det informerer jordmor ved Oslo jordmor- og ultralydklinikk, Ida Cecilie Widsten. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.


Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Hei, jeg lurer på hva som kan være galt fordi jeg klør veldig i underlivet altså sånn ved leppene og litt inn i kjeden men mest ved leppene og jeg klør så fælt at jeg begynner å blø og jeg tror ikke det er sopp og har hatt dette i snart uker og jeg tørr ikke å dra til legen fordi jeg syntes det er litt flaut men jeg er redd for at det kan være farlig så jeg vet ikke. I noen tilfeller kan det være lurt å oppsøke lege for utredning og behandling. Oftest forsvinner kløen ved enkle tiltak eller behandlinger.


Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig. Noen ganger er årsaken en soppinfeksjon, mens andre ganger kommer kløen av forstyrrelser i skjedens normale bakterieflora – såkalt bakteriell ubalanse. Dette må du vite om ulike sykdommer og ubehag i underlivet ditt.


Mange vanlige kvinneplager kan gi både kløe , svie og ubehag i underlivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg