mandag 27. mai 2019

Klamydia i lungene

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Klamydia i lungene

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Blodprøver (antistoffprøver) kan styrke mistanken om diagnosen. I noen tilfeller er det langtrukken sykdom (hoste) med manglende effekt av penicillin som vekker mistanken om klamydia - eller mykoplasma-lungebetennelse. Røntgen av lungene viser ofte karakteristiske forandringer, og kan være til hjelp for å stille diagnosen. Klamydia reagerer ikke på vanlig penicillin.


Ofte brukes Erytromycin i dager). Mange voksne har antistoffer mot klamydia , men det er ikke noen sterk immunitet, og gjentatte infeksjoner forekommer, sier Refvem. Dette er en spesiell type bakterie som man tidligere trodde var et virus. Denne mikroben er ansvarlig for 5-prosent av alle.


Ved perkusjon av lungene oppdages sløyfe av slagverkslyd (ikke alltid), med auskultasjon - hard pusting, finboblende, ofte tørre raler. Disse fysiske tegnene oppdages oftest i nedre lobe til høyre. Nesten halvparten av pasientene har en økning i leveren og milten. Ved anal klamydia tas pinneprøve fra endetarmen.


Dersom du har symptomer, anbefales legeundersøkelse for å utelukke andre årsaker til. Etter AB-kuren var jeg kvitt feberen og verste sykdomsfølelsen, men følte meg fortsatt ikke frisk og hostet masse. CRP hadde da sunket til 20. Etter uker siden sykdomsdebut gikk jeg igjen til lege, pga fortsatt mye hoste.


Tok røntgen thorax som viste noen fortetninger på høyre lunge. Jeg har ei vennine som har fått lungeklamydia. Er dette noe som er vanlig? Hvordan får du dette? Veldig slapp, ikke matlyst (ulikt meg), var kortpustet og hadde en fæl hodepine.


Da jeg var kvitt den verste feberen dro jeg til legen, fortsatt kortpustet, høstens og slapp. Grønt slim ble hoster opp. Noen dager etter fikk jeg påvist klamydia pneumoni, og resept på Doxylin.


For mennesker er tre stammer relevante: Chlamydia trachomatis, som kan påvirke øye og urogenitale kanal, og Chlamydia pneumoniae og Chlamydia psittaci, som begge påvirker lungene. Infeksjonsforløpet ved klamydia kan være ganske forskjellig. Blodtrykksmling hos barn - Generell veileder i pediatri Dersom en bruker et manuelt blodtrykksapparat palperes radialispuls samtidig med at en blser luft i. Om genital chlamydiainfeksjon. Genital chlamydiainfeksjon kalles gjerne bare klamydia.


Det er mye mer enn bare. Hva er mykoplasma-lungebetennelse? De fleste pasientene har feber, men ikke så høy feber som ved ordentlig lungebetennelse.


Den hyppigste årsaken til sykdommer i lunger og nedre luftveier er infeksjoner forårsaket av virus og bakterier, som bronkitt eller lungebetennelse. Luftveiene kan også ta skade av røyk og annen luftforurensning, og kan reagere allergisk mot forskjellige allergener som pustes inn. Hyppig årsak hos barn. Pneumokokker er den vanligste årsaken til pneumoni utenfor sykehus.


Mycoplasma pneumoniae er sjeldnere, men forekommer i alle aldersgrupper og særlig i aldersgruppen 3–år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg