fredag 17. mai 2019

Kaloriinnhold

Kaloriinnhold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Omtrentlig kaloriinnhold i ulike matvarer (Vær oppmerksom på at verdiene kun er omtrentlige, da størrelsen på f.eks. et eple eller en kyllingfilet selvsagt kan variere mye. For eksakte verdier må du veie maten selv f.eks. med en kjøkkenvekt). Tabell over kaloriinnhold i mange tusen matvarer og råvarer.


Velkommen til Matoppskrift. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. I tillegg står du i fare for at hele posen med seigmenn raskt blir borte, gir mindre metthetsfølelse, høyere blodsukkerstigning, mindre innhold av vitaminer og mineraler og ikke minst -høyere kaloriinnhold enn disse knasende sunne bærene gir, sier ernæringsfysiologen. Vet du hvor mye mat du bør spise hver dag for at kroppen skal få den næringen den trenger? De fleste har en viss idé om at energien vi får fra maten og drikken vi konsumerer måles i kilokalorier, som igjen er en enhet vi bruker for å måle energi.


Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter. Matvaretabellen er tilgjengelig på norsk og engelsk. I den norske versjonen vises matvarenavnene på bokmål, men alle matvarene er søkbare på nynorsk.


Kaloriinnhold

Det er ikke alltid så lett å ha oversikt over hvor mange kalorier du gir kroppen i løpet av dagen. Arbeidsplassen kan by på utfordringer som boller i møtet, vafler i lunsjen eller pizza på overtid. Stort sett sier vi at alle grønnsaker kan spises fritt. Det er nesten umulig å få for mye kalorier ved å spise grønnsaker som kål, blomkål, brokkoli, gulrot, kålrabi, grønne erter.


Vi stilte følgende spørsmål til ernæringsfysiologen: Man forbrenner jo mye ved å bare sitte rett opp og ned. Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og sammensatte. Noen av dem absorberes lett i menneskets kropp for eksempel sukker, mens andre ikke, slik som kostfiber som har en positiv virkning på fordøyelsesystemet. GI gjelder kun karbohydrater fordi hverken fett eller proteiner fører til høy økning av glukose i blodet.


Kaloriinnhold

Frukt og bær inneholder mange viktige næringsstoffer, deriblant kostfiber som er bra for fordøyelsen. I forhold til blodsukkerstigning skal en likevel være oppmerksom på karbohydrat- og sukkerinnholdet. Kalori er en enhet for måling av energi med symbol cal. Celsius, ved et trykk på én atmosfære. Beregn ditt daglige kaloribehov utifra vekt, høyde, alder og aktivitetsnivå.


Harris-Benedict-prinsippet tar utgangspunkt i en person med vanlig kroppsfasong og en middels fordeling mellom fett og muskler. Kaloriinnhold er hentet fra matvaretabellen. Dersom du satte pris på denne saken, vil du sikkert like å se alle matvarene vi har regnet ut kaloriinnhold på. Du kan klikke deg frem til nesten av dem her og se hvor mye mat du kan spise av ulike varer når alle tallerkenene viser 2kcalorier.


Kaloriinnhold

Et høyt innhold av fiber og protein trekker opp, mens innhold av salt og mettet fett trekker ned. Det kan være store variasjoner i kaloriinnhold på tortillalefser så derfor er kaloriinnhold per 1gram også tatt med i vurderingen. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Frossenpizza inneholder ofte en hel del kalorier. Norgesfavoritten Grandiosa original har 1kalorier i ett pizzastykke. Av kokt skinke kan du spise ni skiver før du er oppe i 1kalorier. Energitettheten i matvarer avhenger av sammensetningen og mengden energigivende næringsstoffer.


Jeg vet ikke hvor grovt friskus brød er, men antagelig tilsvarer havre knekkebrød mellom 2-brødskiver av det brødet du spiser. Altså er det best å velge 2. Lakris består som regel av sukker og hvetemel, altså karbohydrater som gir lavere kaloriinnhold enn fettrik sjokolade. Dette gjør at man pr kalori får inn mer vekt av lakris enn man kan få av sjokolade. Du må likevel passe på inntaket ditt. Har prøvd å finne det på nettet, men syns det er så vanskelig å måle ut hvor mye kcal det blir per pitabrød.


Kan noen fortelle meg hvor mye kcal det ca. Sånne man kjøper på butikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg