tirsdag 30. april 2019

Glutenfri marsipan

Glutenfri marsipankake lages i vårt eget glutenfrie bakeri. Kaken er laget av glutenfritt sukkerbrø krem, valgfritt fyll og marispan. På kaken kan man få skrevet på ønsket tekst og printet bilde på lokket.


Kanskje like greit, siden det er både en halvkilo marsipan , 2gram smør og. Lise Finckenhagen har i tillegg til den heftige sjokoladekaka lagd suksessterte som er glutenfri , også den i. Du kan imidlertid bruke hirse, ris, mais, bokhvete og glutenfri havre som gode alternativer.

I tillegg er også linfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø og nøtter deilige å blande inn i baksten. Hvis du vil bli inspirert og lære mer om temaet, har Norsk cøliakiforening jevnlige bakekurs med nyttig informasjon og tips til glutenfri bakst. Kaken dekkes til slutt med pisket laktosefri krem og et lag av marsipan. Vi bruker ekte mandelmarsipan.


Dette er en saftig klassiker til en spesiell anledning – som du komponerer med de ingrediensene du liker best og skreddersyr med tekst, bilde og farge etter ønske. Pannekaker og vafler kan lages av glutenfri melmiks. Lyse typer egner seg best her.


Supper, sauser og stuinger jevnes med maisenna, arrowrot, glutenfri melmiks eller hvetestivelse dersom det tåles.

Fruktsupper og fruktgrøter jevnes med potetmel. Mer overskud stabilt blodsukker, men viktigst av alt, magen stabiliserte seg endelig. Jeg anbefaler deg virkelig å prøve og bake brød selv med rene melsorter, spesielt om du fortsatt opplever kroppslige utfordringer etter å ha begynt på glutenfri kost.


Jeg kan ikke love at det hjelper deg, men jeg kan love at kroppen din blir veldig glad. Det var vanskelig å orientere seg i matvarejungelen i førsten. Nå går det heldigvis mye lettere og derfor ønsker jeg å inspirere andre til glutenfri matglede. Matblogg, Godt, Sunt kosthold.


Nidar er er Norges største godterileverandør. De har en fin online oversikt på hjemmesiden sin. Kle så formen med folien. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen.


Sjokolademassen skal ligge forhåndsvis nederst og på toppen. Sett så kaken kjølig til den er stiv, helst over natten. Pynt så kaken med det du måtte ønske, om det så er gelétopper, marsipan , seigmenn eller annet. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.


Jeg lagde den tre ganger samme helg og alle gangene ble den like god. Denne kaken er supergod!

Skikkelig myk og digg sjokoladesmak og absolutt ikke tørr ( som jeg ofte syns kan være utfordringen med glutenfri bakst…) og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger! På fredag skulle vi feire bursdagen til bestemor så vi fant ut vi skulle bake en marsipankake. Planen var å lage tradisjonelt fyll - jordbærkrem, men halvveis i bakingen fikk vi vite at bestemor hadde lagd bløtkake med jordbærkrem så da var det bare å finne på ett annet fyll. Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som vanlige også.


Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Fristende og gode oppskrifter på hjemmelagde kaker, desserter og konfekt til alle anledninger med marsipan , nougat og sjokolade fra ODENSE Marcipan. Jeg la til kokosmakroner her siden de er veldig populære og naturlig glutenfri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg