onsdag 3. april 2019

Sprukken trommehinne

Sprukket trommehinne kalles trommehinneruptur på det medisinske fagspråket. Trommehinnen er en tynn membran som skiller det ytre øret fra mellomøret. De viktigste årsakene til sprukken trommeinne inkluderer: Øreinfeksjon.


En av de aller hyppigste årsakene til sprukket trommehinne er øreinfeksjon (mellomørebetennelse). Betennelsen i mellomøret medfører ofte økt produksjon av væske, noe som kan øke trykket og belastningen på trommehinnen. En perforert trommehinne er et hull eller rift i trommehinnen. Perforerte trommehinnene kan være forårsaket av infeksjoner i mellomøret, fremmedlegemer blir plassert inn i øret og punktering trommehinne , hodeskader, høye lyder eller eksplosjoner, raske endringer i trykk og skader. Jeg husker eldstemann hadde øreverk en gang.


Han hadde skikkelig vondt og hadde feber. Dagen etter da vi skulle til legen var øreverket borte, men det hang igjen masse grønt puss på puta hans, da han stod opp. Gutten min på fikk ørebetennelse med sprukket trommehinne for et par måneder siden. Han ble behandlet med antibiotika, og virket eller frisk etter det.


Men nå synes vi at han hører litt dårlig. Kan det ha sammenheng med den sprukne trommehinnen? Leser på nettet at det kan gi nedsatt hørsel fr. Hull i trommehinnen vil derfor kunne redusere hørselen på det affiserte øret.


I tillegg økes risikoen for infeksjon og skade av mellomøret. Dersom riften ikke er grodd innen måneder, bør man derimot vurdere operasjon. Hvordan forløper sykdommen? Mellomørebetennelse går som regel over i løpet av et par dager. Hvis trommehinnen sprekker, eller den blir punktert hos en øre-nese-hals-lege, renner betennelsen (pusset) ut, og symptomene forsvinner ofte.


Vi på ung har ikke undersøkt deg og kan ikke vite helt hva som har skjedd med øret ditt. Vi kan derfor ikke gi deg et konkret råd hva du skal gjøre med flyturen. De aller fleste med ørebetennelse vil føle seg bedre i løpet av uker.


Er du i tvil bør du gå til lege før du flyr, men det er ikke farlig å fly med sprukket trommehinne. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Eventuelt tinnitus. Enkelte hører bobling eller knitring i øret ved forsøk på trykkutligning.


Ved otoskopi ses retrahert trommehinne , forskjøvet lysrefleks, og landemerkene (hammerskaft og processus brevis) fremstår tydeligere enn vanlig. Gul eller grå, senere hvitlig, fortykket og matt trommehinne med markert radiær kartegning. Lilletuppa på mnd hadde en mellomøreinfeksjon i jula, og sprakk trommehinna så puss begynte å renne ut. Hun har ikke smerter eller feber. Vi vasker og steller og sørger for at hun ikke får vann i ø. Noen som har opplevd det og verv hva vi kan vente oss fremover?


Andre tilstander – for eksempel en sprukken trommehinne – kan imidlertid gjøre at blod eller andre væsker renner ut av øret. En sprukket trommehinne er et hull eller rift i membranen. Blod eller væske kan også renne fra øret, og væsken kan inneholde puss. Smerte og ubehag er vanlige sprukket trommehinne symptomer.


Ved sprukken trommehinne tas også svaber fra mellomøret Kontroll og svar på resistensbestemmelsen - evt. Malassezia: Otodine ganger daglig eller Peptivet oto gel annen hver dag. Rens først med Otoact eller Clorexyderm oto piú Kontroll med cytologi etter dager.


Fortsett med rensing i dager. Var hos legen for to uker siden og hun sa at det så veldig fint ut, kun bittelitt rødt på trommehinnen. Jeg har lest at tinnitus er et vanlig symptom på en sprukken trommehinne , men er det vanlig at tinnitusen forsvinner? Sprukken trommehinne - Norsk Helseinformatikk er et generelt medisinsk oppslagsverk for legfolk utgitt av Norsk helseinformatikk.


Dens funksjon er todelt : Å danne en fysisk barriere mellom det ytre øret og mellomøret. Mens det ikke er noen garanti for at du ikke vil utvikle en sprukket trommehinne , kan følge dette rådet være gunstig. Gå til legen din så snart du begynner opplever symptomer forenlig med en ørebetennelse.


Alvorlige ørebetennelser sette deg økt risiko for å oppleve sprukket trommehinne symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg