mandag 15. april 2019

Behandling av kols

Behandling av kols

Pulsoksymeter for hjemmebruk, sykehus og institusjoner. Praktisk og nøyaktig. Finn Ny Kols Medisin. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Røykere må slutte å røyke.


Behandling av kols

Overvektige kols -pasienter vil ha nytte av vektreduksjon. Alle anbefales regelmessig fysisk aktivitet og sunne livsvaner. Behandling av kols kan forøvrig skje ved bruk av en rekke ulike medisiner og andre tiltak. Ingen medisiner kan helbrede sykdommen, men de kan lette symptomer og plager. Mange med KOLS sliter med følelsen av å ikke få puste.


Dette kan man også få medisiner for slik at man ikke kjenner seg så kortpustet, og slipper følelsen av angst for å ikke få puste. Kols er en sykdom som gir ulike symptomer. Har du først utviklet kols , kan ikke medikamenter eller annen behandling reparere den tapte lungefunksjonen. Legemidler og trening kan lindre symptomene. Hvis man oppdager og konstaterer at man har kols tidlig nok, kan symptomene påvirkes og sykdomsutviklingen bremses.


Tidlig påvisning av kols sikrer best effekt av tiltak og behandling. I løpet av ett år regner vi med at ca. Hvis man vurderer å gå opp et trinn i behandlingsstigen, er det viktig at pasientens inhalasjonsteknikk alltid kontrolleres, og at legen diskuterer pasientens etterlevelse av forskrevet behandling. Merk at spirometri kreves for å diagnostisere kols , men ikke brukes i fastsettelse av behandling. Omtrent én av ti som tar disse medikamentene, får tørr munn.


Dersom du har prøvd korttidsvirkende og langtidsvirkende inhalatorer og fortsatt har symptomer, kan legen forskrive en steroidinhalator. Dette er ikke det samme som anabole steroider som enkelte kroppsbyggere bruker. Steroidene som brukes til behandling av KOLS kalles. KOLS KOLS er vanlig i sykehjem, men akutte forverringer kan være vanskelige å fange opp pga. Om mulig, undersøk at pasienten bruker adekvat inhalasjonsteknikk dersom behandling i hjemmet er aktuelt.


Behandling av kols

Antibiotika bør først og fremst gis til pasienter med alvorlig KOLS og ved forverringer med purulens, feber eller CRP-stigning. Pasienter uten ett eller flere av disse funnene har vanligvis ikke nytte av antibiotika. Begge grupper hadde lavere risiko for å få kols dersom de hadde et sunt kosthold. Et høyere inntak av frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, flerumettet fett, nøtter og omega-3-fettsyrer fra sjømat er forbundet med lavere risiko for senere å få diagnosen kols. Ved å bli medlem i NAAF støtter du en god sak og får mange gode medlemsfordeler.


Ja, jeg vil bli medlem! Målene med behandling er å lindre plager (symptomer), bremse utviklingen av sykdommen og forebygge akutte forverringer. Du vil få medikamentell behandling bestående av luftveisutvidende- og betennelsesdempende medisiner. Kols (kronisk obstruktiv lungesykdom) skyldes i hovedsak røyking og fører til at luftveiene blir trangere. De vanligste symptomene er kronisk hoste, slim og tung pust.


Ingen legemidler kan helbrede kols , men rett og tidlig behandling kan lindre symptomene og forsinke sykdomsutviklingen. Kols , kronisk obstruktiv lungesykdom, samlebetegnelse på sykdommer i lunger og bronkier som medfører en vedvarende forsnevring av bronkiene, og som dermed begrenser luftstrømmens hastighet når man puster, særlig når man puster luften ut av lungene (ekspirasjon).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg