mandag 29. april 2019

Greske guttenavn

Greske guttenavn

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Har en gutt med gresk navn og vil gjerne holde meg i samme stilen på nestemann, syns det blir litt rart med et erkenordisk navn i kombinasjon med det greske. Noen med gode forslag? Vil gjerne at navnet skal fungere greit i norge. Se gjennom sidene, kanskje finner du det rette Greske navnet til din jente.


I den greske mytologien finner vi blant annet navnene Afrodite, Ares, Artemis, Athene og Chloe, som man finner blant både barn og voksne i Norge. Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt. Ai-) Älvsborg festninger i Sverige Æmilia landskap i Italia, nå Emilia Æmilius (død 1f.Kr.) romersk konsul Æneas el. Aineias sagnhelt i gresk og romersk mytologi Æneiden romersk epos Æskulap el.


Dette er en liste over populære navn. Urd fins det få av, men kan nok komme. Frøy var en mannlig gu men navnet blir brukt for både gutter og jenter. Teodor Sofus Peter Filip Nikolas Sebastian Christopher.


Guttenavn er mer robuste enn jentenavn på grunn av oppkalling, sier Ouren. Jakob er et typisk bibelnavn. Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over.


Hvor mange heter det samme som deg? Her finner du også lister over jentenavn, guttenavn og dobbeltkjønnede navn. Matteo og Sofia tenker vi ikke lenger på som utenlandske, fordi de brukes så mye i Norge. Begge navnene finnes også på topp i Italia.


Kanskje finner vi også de neste toppnavnene her til lands på Italias topp 50-liste? Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! Forklaring på guttenavn fra Bibelen.


Direkte guttenavn fra Bibelen med kort forklaring hentet fra Bibelsk navnebok av Dag Kjær Smemo. Angel har flere opphav. Trenden med bibelske guttenavn og jentenavn som slutter på a, holder seg. Den mest kjente person verden over som har navnet Jonas, er trolig ikke den norske utenriksministeren, men mannen. Betydningen av Bibelske navn.


I DE fleste land i dag er det få navn som blir tillagt noen spesiell betydning. Jentenavnet er en kjæleform av Eleanor og Eleonora, som sannsynligvis er utledet av Helene, som kommer fra det greske ordet helene,. Bokstaven s ble tilføyet i det hebraiske navnet ettersom greske guttenavn som regel ikke kan ende på en vokal.


Eksempler på andre navn som følger denne regelen inkluderer det hebraiske Tobia, som blir til Tobias, Mathia, som blir til Mathias, og Jesu, som blir til Jesus. Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? Navn fra blomster De mest populære blomsternavnene Nå gjør vi som Hollywood-kjendisene: Velger blomsternavn til barna våre.


Greske guttenavn

På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene. Og det finnes ett som fremdeles ikke er tatt i bruk. Gammelgresk og latin er de gamle klassiske språk som danner et fundament i dannelse, antikkens naturfilosofi og gresk-romersk kultur. Katedralskolene utdannet prester, og før reformasjonen med Martin Luther var kirkespråket latin. VG har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.


Kopiering av materiale fra VG for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Einar (9) spiller dataspill fire timer daglig: – Bra for utviklingen, mener moren. Emma Gillmor mener sønnens dataspilling har gjort han flinkere på skolen.


Greske guttenavn

Forhåpentligvis vil ett inspirere deg! Latinske guttenavn. Rena har ogs andre opprinnelser, og er blant annet et japansk navn som. Hennes latinske navn, Ceres, er opphavet til det engelske ordet cereal korn.


Navnedag Numerologen Av gresk guttenavn Aleksander Alf 3. Ta den morsomme navneruletten - hva foreslr orakelet? Navnet kommer fra det latinske Lucanos og betyr Lys eller Mann fra. Søk etter jentenavn: På Fine-jentenavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg