tirsdag 2. april 2019

Fastlege i annen kommune

Fastlege i annen kommune

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor.


Fastlege i annen kommune

Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Du kan velge fastlege hvor i Norge du selv vil. Hvordan bytter jeg fastlege ? Bytte på internett. Hvis du ønsker å bytte fastlege på internett kan du benytte helsenorge.


Kan jeg skifte en annen kommune eller må man ha adresse der? Har hatt samme fastlege i typ år, ikke vært ofte hos legen, men jeg føler ikke meg trygg på henne og den gangen jeg var syk måtte jeg gjøre alt selv. Det er ingen problemstilling med å ha fastlegen(fl) sin i en annen kommune , eller et annet fylke.


Fastlege i annen kommune

Men, hjemmebesøk er jeg usikker på. Personlig ville jeg ha spurt på det aktuelle legekontoret. Det er frivillig å delta i ordningen, og du kan fritt velge en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel. Hvis du har foreldreansvar for barn under år, velger du også fastlege for barnet ditt. Andre personer med D-nummer har ikke krav på fastlege , men derimot nødvendig helsehjelp.


Kommunene er ansvarlige for å tilby slik hjelp. Med nytilmeldte menes de som ikke tidligere har hatt fastlege eller som har hatt fastlege i en annen kommune og som nå ønsker fastlege i kommunen. Det følger av tredje ledd bokstav b at personer fra lister hvor det er foretatt reduksjon etter § 3 og som ikke har skiftet til en annen fastlege med ledig plass på listen kan overføres til den nye listen. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå.


Fastlege i annen kommune

Alle innbyggere som er registrert i Folkeregisteret, har rett til å få en fastlege. I tillegg kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Oversikt over fastleger i Stjørdal, og hvem som har ledig plass på sin liste, finner du på helsenorge.


Du kan selv velge hvilken lege du vil ha som fastlege , men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. Finn en fastlege her. Du kan fritt velge en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel.


Alle som ønsker det har rett til å ha en fastlege. Hvis du velger en fastlege med full liste blir du satt på venteliste til denne fastlegen. Det er også mulig å velge fastlege i annen kommune enn bostedskommune. Da vil du ha samme rettigheter til fastlegetjenester hos denne legen som du ville hatt om du valgte fastlege i din bostedskommune.


Dersom du ønsker å bruke en lege som står utenfor fastlegeordningen, må du betale en høyere egenandel ved legebesøk. Har du barn under år, velger du fastlege også for barnet ditt. Du behøver ikke velge samme fastlege for barnet som du har valgt for deg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg