tirsdag 23. april 2019

Kost og ernæring

Finn laveste nettpris her. Som ansatt i helsefaglige yrker må du være profesjonell og kunne gi råd i samarbeid med andre yrkesgrupper om hva den enkelte bør spise. Kompetanse i kost og ernæring for en helsefagarbeider betyr å kjenne til anbefalinger om ernæring. En helsefagarbeider må også kunne planlegge, begrunne og lage trygge og sunne måltider for pasienter og brukere ut fra funksjonsnivået, alderen og behovet deres. Ernæring - visste du at.


Kost og ernæring

Med riktig kost og ernæring kommer du langt i jakten på en sunn livsstil. Vi guider deg på rett vei. Utdanning innen ernæring gir deg kompetanse på hvordan kosthold påvirker kropp og helse.


Riktige kostråd er viktig for å forebygge livsstilssykdommer. Det finnes flere retninger innen ernæring , enten man ønsker å jobbe med forebyggende helse, forskning eller med pasienter. Livskvalitet, trivsel og folkehelsearbeid. Kosthold og ernæring. Motiverende intervju (MI) Overvekt og fedme.


Kost og ernæring

Rus og avhengighet. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Anbefalinger om kosthol ernæring og fysisk aktivitet.


Her finner du informasjon om fremmedstoffer og tilsetningsstoffer i mat. Samt oppsummert forskning på kosthold og ernæring. I forskjellige livsfaser og perioder kan du trenge tilskudd av ulike vitaminer eller mineraler. Et sunt og variert kosthold og fysisk aktivitet er alltid viktig, men av og til trenger kroppen litt ekstra påfyll.


Dette kan være i form av mat med høyt innhold av spesielle vitaminer og mineraler eller i form av kosttilskudd. Studiet er primært rettet mot de som ønsker å lære mer om kosthold og ernæring enten i forbindelse med jobb eller av egen interesse. Studiet passer blant annet for yrkesgrupper som sykepleiere, fysioterapeuter, kokker og journalister. Halvårsstudiet i kost og ernæring tilbys som nettstudium.


Både fett, karbohydrater, protein og alkohol inneholder energi og kan ved høyt inntak gi fedme. Fettfattig kost alene er ikke nok til å unngå fedme. Det anføres nå at en kost med lavt karbohydratinnhold kan forebygge fedme (blant annet prinsippet i Atkins dietten), men noe vitenskapelig bevis finnes ikke. Aktiviteter som gåing, løping, sykling, aerobic, svømming og langrenn gir best effekt fordi du bruker de store muskelgruppene.


Kost og ernæring

For å få en betydelig effekt på forbrenningen og vekten din, bør aktiviteten ha en viss varighet og hyppighet, men all bevegelse er positivt, og stort sett gjelder at jo mer, jo bedre. Multivitaminer: for voksne og barn, gravide og ammende. Her finder du sunde og smagfulde opskrifter på alt fra frokost og middag til enkle mellemmåltider før og efter træning.


Karbohydrater- I Energi­ og næringstett kost bør karbohydrater dekke 40­- av totalt energi­innhold. Med lavere karbohydratinnhold får Energi­ og næringstett kost mindre volum og lavere innhold av kostfiber enn Nøkkelrådskost. Proteiner – Proteiner bør utgjøre 15-­ av totalt energiinnhold i Energi­ og næringstett kost.


Kost og ernæring

Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Det er registrert skole som tilbyr studiet, fordelt på studiested. Svikt i bukspyttkjertelen og lungesykdommen bidrar til økt behov for energi og næringsstoffer ved cystisk fibrose (CF). En viktig del av behandlingen og oppfølgingen ved CF er å følge opp ernæringsstatus og iverksette ernæringstiltak når det er behov for det. Tilskudd av pankreasenzymer ved svikt i bukspyttkjertelen, tilskudd av vitaminer, energi- og næringstett kost og næringsmidler.


Lukt og syn av mat stimulerer sultfølelsen, tarmaktivitene, produksjon av spytt og nedbrytende enzymer. Ved parkinson blir ofte smaks- og luktesansen tidlig redusert. Noen opplever dette flere år før sykdommen oppstår.


I tillegg vet en at antall og kvalitet på smaks- og lukteceller reduseres som en naturlig del av aldringsprosessen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg