tirsdag 9. april 2019

Brente mandler kanel

Det er faktisk sant! Jeg overdriver ikke. Bedre brente mandler skal du lete lenge etter. Nydelig karamellisert smak og ikke masse overflødig brent sukker som du knekker tennene på. Havsaltkicket er selvsagt valgfritt, men balanserer det søte helt perfekt.


Mange MÅ ha brente mandler til jul, og de siste ukene har den år gamle bloggposten med brente mandler blitt klikket på både tidlig og sent.

Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel). Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe.


Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det. Nå er det viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Brente mandler er tradisjonsrikt juleknask som smaker av barndommens jul.


Mandlene har en røstet smak og får et tynt lag karamell som smelter på tungen. Et tygg, og du er hekta! Skal du lage brente mandler må du bruke muskelkraft.

Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Bruker du en jernpanne går det enda enklere. En teskje eller to med kanel gjør disse. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned.


Her får du oppskriften på hjemmelagde brente mandler. Enkelt og godt, men husk en dose tålmodighet og passe høy temperatur. Prøv en ny vri på julens klassiker, brente mandler.


Kanel er prikken over i-en, som gir en rund og god smak. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes og varieres om du ønsker det. De knasende mandlene trukket med et blankt lag sukker er velegnet som en vertinnegave i adventstiden. Og med duft og smak av kanel er de også en fin julegave til alle som er glad i det søte. Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.


Kunsten med brente mandler er å brenne de så lenge at alt sukkeret smelter og legger seg som karamell rundt mandlene, uten at det smaker svidd. Mine brente mandler er krydret med kanel og et lite hint av vanilje. Ingredienser: 5g mandler eggehvite ts vaniljeessens eller vaniljeekstrakt 1g. Skivede, brente mandler pakke skivede mandler , ca.


Vend inn smelta smør, sukrin gol maldonsalt og kanel. Ha over i en bolle.

I dag har jeg laget brente mandler , en av mine julefavoritter, men med en ny vri inspirert av noen nydelige sjoko- mandler jeg kjøpte en gang på en innvandrerbutikk. Mandlene fikk et dryss av kakao og kanel , og dette ble virkelig snadder! Og det viktigste er å riste mandlene i ovnen på forhån og deretter ha kanel i blandingen.


Du trenger ikke bare lage disse til jul. Sprø honningristede mandler en enkel måte å piffe opp en kjip og intetsigende salat, dessert eller andre retter som higer etter noe sprøtt! Passer utmerket godt som snop. LES OGSÅ BRENTE MANDLER OG LAKRISMANDLER MED ANIS OG KAKAO.


Denne oppskriften er helt perfekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg