torsdag 4. april 2019

Hvordan skifte fastlege

Dekker alle sentrale spørsmål rundt arverett. Kjøp de nyeste utgavene her! Alle kurs til én pris. Nettkurs og klasseromskurs. Medisinsk utstyr og hurtigtester.


Narkotikatester og graviditetstester. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg.


Søk blant alle fastlegene her. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Hvordan velge ny fastlege ? Jeg har inntrykk av at mange snakker med venner, familie og bekjente før de velger lege, og danner seg et bilde ut fra det. Lenger nede i artikkelen forklarer vi deg hvordan.


Hvordan skifte fastlege

Men først: Hvis du vil vite litt før du bestemmer deg, kan du på denne åpne siden sortere på litt ulike måter. Du kan søke opp den kommunen du måtte ønske, eller du kan søke opp en bestemt fastlege eller bestemt kontor. Du kan fritt velge hvilken kommune du vil ha fastlege i. Skifte av fastlege på grunn av flytting eller fordi fastlegen avslutter sin virksomhet, regnes ikke med. Les også: Når naboen nekter å måke snø.


Kommunene har ansvaret for fastlegeordningen og skal passe på at det er nok fastleger i kommunen. Et alternativ til å bytte lege kan være å skrive et brev til eller snakke med din nåværende fastlege om hvordan ønsker å bli fulgt opp. En åpen dialog kan føre til en styrket relasjon og til at du får en oppfølging som er i tråd med dine forventninger.


Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Eller det kan være at du trives godt med legen du har, noe som jo er det beste for alle. Men grunnene til å bytte fastlege kan være så mangt. Den som har foreldreansvar velger fastlege for barn under år.


Barn under år kan imidlertid bestemme fastlege etter samtykke fra den eller de som har foreldreansvar. Mammaen din kan ringe fastlegetelefonen og bytte fastlege for deg på. Det er vanskelig å gi noen absolutte råd når folk skal velge ny fastlege , fordi forskjellige mennesker har forskjellige ønsker om hvordan fastlegen skal være.


Betingelsen er at det er ledig plass på listen til en annen fastlege. Du har rett til å skifte fastlege opptil to ganger pr. Fastlegen skal ha et særskilt ansvar for den enkelte pasienten. Man kan skifte fastlege to ganger i året, og man har rett til å få en ny vurdering hos en annen fastlege.


Det å velge en fastlege kan være vanskelig, men det er mulig å be om en prøvetime først dersom man vil kjenne etter hvordan kjemien er med legen man vurderer. Siden man bare har muligheten til å bytte fastlege to ganger i året, er det jo kjedelig å komme til en lege man ikke er komfortabel me sier Marianne Kristiansen ved HELFO. Vi på Fastlegehuset har dessverre ikke mulighet til å bytte fastlege for deg. Planlegger du å bytte fastlege ? Strømmen er i kort avstand fra f. Fastlegeordningen gir deg valgmuligheter, slik at du kan velge den som passer best for deg. Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser.


Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin. Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Hvis du ikke ønsker å være med i fastlegeordningen, må du selv finne en allmennlege å gå til.


Hvis du oppsøker en fastlege som ikke har deg på sin liste, må du betale en noe høyere egenandel. Du finner tjenesten vedr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg