torsdag 11. april 2019

Dren i øret

Dren i øret på barn. Væsken er ofte seig og tykk, og fungerer som en lyddemper som gir nedsatt hørsel. Et ventilasjonsrør, mer kjent som dren , gir akutt hjelp mot vedvarende nedsatt hørsel, og forebygger nye betennelser.


Her i Norge har det vært vanlig å sette inn et dren hos dem som fortsatt har væske i øret etter tre måneder. En form for betennelse i mellomøret kalles serøs ørebetennelse.

Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Innlegging av dren i øret kan være nødvendig dersom barnet ditt har nedsatt hørsel som følge av væske i mellomøret, og væsken ikke forsvinner av seg selv. Inngrepet gjøres vanligvis i narkose, men tar bare 15. Dersom klorvann eller såpevann kommer inn i melomøret kan det svi, og evt.


Vanlig dusjing og hårvask går som regel greit uten beskyttelse, bare ikke spyl i ørene. Saltvannsbading i syden og om sommeren går også greit hvis man holder hodet over vannet. Legen vil da legge inn et dren i trommehinnen slik at luft kan strømme inn i mellomøret og hindre at væsken hoper seg opp.


KOST Du kan drikke og spise når du kommer hjem (dvs. ½ -time etter operasjonen).

AKTIVITET På operasjonsdagen bør du holde deg i ro innendørs. DUSJ – BADING – SVØMMING Unngå å få unødvendig vann i øregangen. Også bading i saltvann går bra, men du må.


Tjenester, dren i øret hos Lege Harald Miljeteig. Nesttunveien 10 Bergen. Denne tjenesten gjelder ved bruk av refusjon og krever henvisning. Niåringen har tidvis hatt litt væske i ørene, men det har alltid gått tilbake når legen vil sette inn dren - heldigvis!


Nå har hun imidlertid hatt en drøy måned med så mye væske at hun hører dårlig. Barnet skrives vanligvis. Nå VIL legen sette inn dren , men jeg vil vente et par uker til for å se om det ikke går tilbake av seg selv, som vanlig. Men ikke tett i nesen.


Jeg fikk øredråper med antibiotika, men følte etter noen dagers bruk at jeg bare fylte opp øret mer og mer, og at dråpene knapt rant ned i øret , men ut av øret straks jeg reiste meg. Tilbake til ørelegen i går. Væsken i mellomøret kan redusere hørselen på øret som rammes, hos små barn kan dette i noen tilfeller forstyrre utvikling av normal hørsel dersom væsken vedvarer i mange måneder.


Ofte velger legen å legge inn dren i øret i samme seanse, slik at væsken kan fortsette å tømme seg ut fra mellomøret og videre til øregangen. Kan ofte være tilstrekkelig behandling. Gi lokalbehandling med kombinasjon av antibiotikum og steroi for eksempel: Cetraxal Comp, 6–dråper i øregangen ganger daglig.

Da gutten vår la inn dren rant det mye fra øret i en periode etterpå og det var øregangsbetennelse. Ringte ØNH på sykehuset der han ble opperert og fikk time til kontroll fort. Gutten vår fikk dråper på sykehuset som vi dryppet i øret hans en periode, etter det har det vært helt bra! Har ei god venninne som måtte ha dren.


Så hamstre vanntette ørepropper! Hu sa forøvrig at det var kjempedeilig å slippe øreplagene! Er også veldig følsom for høy lyd i visse frekvensområder, kvinnelig sang høres for eksempel helt forvrengt ut på visse toner.


Tanta til min mor hadde dren i øret og hørte veldig dårlig. Det var visst ikke godt. Håper det ikke er arvelig. Hver gang han ble forkjølet fikk han store smerter i øret.


Før han fikk dren var det ingen begrensninger på svømming, med dren bruker vi ørepropper og bader fortsatt så mye vi vil. Etter å ha fått inn dren ble hørselen bra og han sluttet helt å få ørebetennelse og ble mye mindre forkjølet. Noen her som har dren i øret ? Fortelle litt mer om det? Kommer til fly ganske mye fra høsten av, og har store problemer med ørene, så vurderer å gå til legen å få satt inn dren , men vet lite om hvordan det fungerer. Mellomøret er den delen av øret du finner like bak trommehinnen.


Slik kan de tre knoklene som finnes her bevege seg fritt og overføre lydsignaler fra trommehinnen til det indre øret. Dette rommet er vanligvis fylt med luft. I det indre øret omdannes signalene til nerveimpulser som går til hjernen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg