tirsdag 23. april 2019

Oppvaskmaskin vasker ikke rent

Skal du finne du hvorfor oppvaskmaskinen ikke vasker rent , er det lurt å gå systematisk til verks. Begynn med det letteste alternativet, og jobb deg nedover rådene. Det enkleste å sjekke aller først er om noen av tingene i oppvaskmaskinen blokkerer vanntilførselen i maskinen”, forteller Mikael Widercrantz i Elkjøp. Det kan være mange grunner til at oppvaskmaskinen ikke vasker rent – og mest sannsynlig trenger du ikke å kjøpe ny.


Her er de første tingene du bør sjekke.

Sliter du med oppvask som ikke blir ren selv på det tøffeste oppvaskprogrammet, er det på tide med en rengjøringsjobb av selve oppvaskmaskinen. Her viser vi deg de viktigste delene du må rengjøre, for at oppvaskmaskinen skal vaske rent igjen. Les mere om beleggninger på serviset her. Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent , kan det skyldes, at filtret i opvaskemaskinen ikke sidder korrekt. Dersom din oppvaskmaskin ikke vasker rent , kan det skyldes, at avløpsslangen er klemt eller knekt.


Undersøg at det sidder, som det skal – og hvis ikke sæt det på plads. Hvis filtret er slidt eller ikke er til at rengøre, kan det være tid til at skifte det, så du igen kan få rent service i opvaskemaskinen. Oppvaskmaskinen vasker ikke rent Husmorskole.

Man kan også ta ut de delene i bunen av maskinen (filteret? kom ikke på annet ord i farta) og vaske det- det skal egentlig gjøres mellom hver vask visstnok. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Kjøpte nytt hus for et års tid siden, og valgte da å kjøpe innebygde hvitevarer gjennom kjøkkenleverandøren. Noen av glassene får stygge skittflekker som kjennes ruglete ut når vi tar på dem.


Jeg holder på å bli gal. Spesielt glasser blir ikke rene , og det ser ut som det er sand som henger fast på glassene. Et lille tip her – kan være at sætte glas ind der, har fået hvide skjolde eller kalkpletter.


Du kan være heldig at det forsvinder sammen med vasken med citronsyre. Tjek derefter om ikke vaskemaskinen er helt ren – og at den samtidig vasker helt rent efterfølgende! Automatisk såpedispenser i lekker design. Gir deg riktig mengde såpe hver gang.


Nye oppvaskmaskiner som selges i dag skal i utgangspunktet vaske rent , men det betyr ikke at du kan overlate alt til maskinen. En viktig del av oppvaskmaskinen er spylearmene. Er disse tilstoppet av matrester og lignende kan resultatet bli dårligere, sier hun.


LES OGSÅ: Drikker du mye brus? Bruk riktig mengde såpe. En annen årsak til at oppvasken ikke alltid blir ren , er at du bruker feil mengde såpe, salt og avspenningsmidler.

Noen ganger er det bedre å vaske et par gjenstander for hånd fremfor å dytte for mye inn i oppvaskmaskinen og risikere at ting ikke blir rent. Ironisk nok så kan en maskin som skal gjøre ting rent selv bli skitten. IKKE RENT : Sjekk hva det kan bety at oppvaskmaskinen ikke gjør bestikket og fatene dine rene. Turid Olafsen hos Whirlpool Norge er helt enig. Kjør maskinen på program som vasker på grader med jevne mellomrom,.


Vi må kjøre på grader, da vår ikke vasker rent på 50. Det er irriterende hvis oppvasken ikke er ren etter en omgang i maskinen. Pass på at du stabler oppvasken slik at vannet slipper til over alt. Varmeelement varmer opp det innkommende vannet og steriliserer serviset når det vaskes. Hvis varmeelementet i oppvaskmaskinen ikke får va.


Feks grader er jo selvsagt bare å kjøre inn varmt vann. Vi kjøpte en oppvaskmaskin sammen med et splitter nytt kjøkken fra Ikea i sommer. Etter å ha gjort disse trinnene kan du igjen vaske servise og bestikk i en ren og pen oppvaskmaskin. Er du modig kan du også lage mat i oppvaskmaskinen – se hvordan her.


Få flere smarte vasketips – meld deg på Vivilla. Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg