tirsdag 16. april 2019

Vondt i lårene

Noen av de vanligste årsakene er overbelastning, traume, slitasje, muskulære feilbelastninger og mekanisk dysfunksjon. Betennelse i låret kan være meget plagsomt og kan føre til smerter og problemer også i nærliggende strukturer. Hvorfor har jeg vondt i beina og beinsmerter?


Her vil vi gå igjennom en rekke mulige årsaker og diagnoser som kan føre til vondt i beina – i lårene , leggene, akilles eller helt ned mot føttene. Artrose (leddslitasje) Leddslitasje er vanlig etterhvert som vi blir eldre. En sprek mann i 70-årene kom til akuttmottaket med ambulanse på grunn av sterke smerter i begge lår.

Smertenivået som før. Ofte vanskelig å sove pga. Smertene redusert i hyppighet, varierer veldig. Vondt inne i hofteleddet? Det er nemlig slik at det finnes gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye bedre og enklere!


Smerter på utsiden av låret kan også komme fra ryggen, som f. Pasienter som har skiveutglidninger blir som regel bedre ved å bevege seg og verre når de sitter for lenge om gangen. Smerter i hofteleddet stråler som regel ut til lyskene og mot innsiden av låret.

Til å begynne med kom smerten etter en stund når jeg satt på stoler med dårlig polstring, men de siste ukene kommer smerten etter kun få minutter uansett hva jeg sitter på, og uansett hvilken sittestilling jeg bruker. Har også vondt i leggbeinet, øverst under venstre kne og litt nedover og vondt på innsiden av kneet, i beinet i overgang kne - lår , der. Litt vondt når jeg går, og når jeg strekker ut, bøyer til siden. Disse musklene gir ofte utstrålende smrte til sete, hofte, lyske eller lår. Les dette hvis du eller noen du kjenner er rammet av hoftesmerter.


En akutt muskelskade i lår eller legg oppstår når fibre i muskelen forstrekkes eller rives av. Har du drevet idrett er det stor sjanse for at du har opplevd å få en strekk i en muskel. Området som er vondt strakk seg nå fra lysken, nedover innside lår og mot baksiden av kneet.


Det verket og brant lett, akkurat som følelsen av et skikkelig blåmerke - særlig ved berøring. Ikke noe synlig egentlig uten en lett rødlig tendens i huden. Ikke egentlig noe særlig hoven heller. Det begynte lett også i det andre låret samtidig. De siste mnd er det også smerter i holfteregionen som stråler ned i lysken,innsiden av låret ,i kneet og leggen.


Piriformissyndromet er en tilstand hvor smerte kan kjennes i bakre del av bekkenet, i baken. I tillegg foreligger det en utstrålende smerte som sprer seg nedover baksiden av låret mot kneet. Tilstanden skyldes klem på isjiasnerven. Bøyer meg fremmover over benet til jeg kjenner at senen strekkes helt fra yttersiden av ankel, legg, lår og opp i setemuskelen og ryggen.


Ikke så det gjør veldig vondt , men så jeg kjenner at det tar i litt.

Gjør gjerne denne manøveren 3-ganger om dagen ca. Slik kan du drive egenbehandling av stramme og såre muskler på baksiden av låret (hamstrings). Stramme og såre hamstrings, og strekkskader i denne muskelgruppen, er relativt vanlig for de som driver med løping og ballidretter. Venene er blodårene som transporterer blodet fra kroppen tilbake til hjertet.


Dersom blodet har for langsom hastighet rekker blodet å størkne og det kan danne seg en blodpropp eller trombe (trombose). Ved dyp venetrombose dannes blodproppen i venene i leggen (vanligst), låret , bekkenet eller i arm- og skulderområdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg