onsdag 17. april 2019

Europeisk helsetrygdkort pris

Ser du etter forsikring for bedrifter? Gå til våre bedriftssider. Du får stønad etter reglene som gjelder i det landet du oppholder deg i. En teknisk feil har oppstått. Europeisk helsetrygdkort.


Vennligst prøv igjen senere. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen. Ifølge Helfo er det 655.


Skulle du bli syk under ferieoppholdet, gir det europeiske helsetrygdkortet rett til dekning av utgifter til helsetjenester etter reglene i landet hvor du oppholder deg. For å få kortet tilsendt, går du til helfo. Hvert familiemedlem må ha hvert sitt kort, og ifølge Helfo tar det cirka ti dager å få kortet tilsendt. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere.


I fjor var det nesten 900. Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet. Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge. Helsetrygdkortet gir ikke rett til dekning av utgifter hvis du reiser ut for å få medisinsk behandling. Vær oppmerksom på at det også gjelder egne regler for tredjelandsborgere som har helsetrygdkort fra Nederland.


Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha. Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det. HVORFOR ER DET EGENTLIG NØDVENDIG MED EUROPEISK HELSETRYGDEKORT NÅR MAN HAR REISEFORSIKRING ? Mangler du helsetrygdekortet kan de kreve en egenandel av deg eller evt. Dette er penger du må legge ut. Les mer og bestill her:.


Kortet varer i tre år. Du skal ikke betale for helsehjelp dersom du blir syk og havner på sykehus. Det er viktig at du vet hvilke rettigheter kortet gir. Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere. Du bør ha med deg kortet om du skal oppholde deg midlertidig i Spania.


Mitt svangerskap uke for uke. Hva som menes med nødvendig helsehjelp er avhengig av hva slags helsetjeneste det gjelder og hvor lenge oppholdet er tenkt å vare. Det kan bestilles gratis via telefon eller nettsiden helsenorge. Det gir deg trygghet for at du får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Vær obs på at kortet ikke gjelder i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land.


Der er det kun reiseforsikring som gjelder. Denne prisen går til våre 35. Hydro fikk Kommunikasjonsforeningens åpenhetspris tidligere i år, så det er veldig hyggelig at dette blir anerkjent også på europeisk nivå. Er du medlem av folketrygden og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg europeisk helsetrygdkort. Har du husket å bestille europeisk helsetrygdkort til ferien?


Men merk deg også at du må betale de samme egenandelene som landets innbyggere. De kan være annerledes enn det du er vant til hjemme i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg