tirsdag 30. april 2019

Trimester gravid

Trimester gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Hva kan du forvente deg i første trimester ? Alt om symptomer, kostholdsrå fosterutvikling, vanlige svangerskapsplager og nyttige tips til deg som gravid. Svangerskapet består av tre trimester. Tredje og siste trimester handler mye om å bli klar – til fødselen, den nye hverdagen og rollen som foreldre. Nøkkelord er fødselsforberedelse og hvile. Her er tingene du bør huske på i tredje trimester.


Overgang til nytt trimester representerer også en overgang i svangerskapet ditt, hvor du vil kunne oppleve at nye symptomer oppstår, eller at tidligere plager blir borte. Fosteret har også inndelte vekstperioder i forhold til trimestre. LES OGSÅ: Slik regner du ut din termin.


Trimester gravid

Nå som du er gravid trengs det ekstra folat for å bidra til celledelingen som skjer inni deg. Derfor bør du ta ekstra tilskudd. Går fra uke til uke 28. Andre trimester kalles tradisjonelt den gode tiden. De fleste har ikke så mange plager, og det er trygt å si at man er gravid for den største faren for abort er over.


Første trimester omfatter de første ukene av svangerskapet andre trimester varer fra 13. Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter). Ta kontakt med fastlege for å få vaksine.


Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne. Mange har også ventet med å fortelle det til ”alle”, selv om de nærmeste har visst det i flere uker allerede. I andre trimester har du også hatt tid til å venne deg til tanken, og fått smakt på ordene ”jeg er gravid ”. Da føles det kanskje bare koselig å kunne fortelle det til naboen, kolleger eller andre du ikke treffer så ofte.


I tredje trimester , som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født. I de siste månedene i svangerskapet er er det mange viktige ting du som er gravid bør gjøre. Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester. Gravid fra uke til 5. I uke fem er menstruasjonen forsinket med én uke.


Trimester gravid

Dette gjør også at det er store variasjoner av omfanget av magen til den gravide. Kynnere er sammentrekninger i livmoren og kommer av at kroppen forbereder seg til fødsel. Mot slutten av tredje trimester kommer tyngdefølelsen for fullt.


Livmoren ligger stort sett nede i bekkenet hele dette trimesteret og mange opplever ubehag og stikninger inne i bekkenet som en følge av at det er litt trangt om plassen der. Livmoren kan også ligge og ”dytte” på nerver slik at man opplever ilinger nedover i bena. Jeg er gravid i midten av trimester. Jeg føler meg i god form og trener 3-gagner i uk.


Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen. Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel. Det vil sige at det 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg