torsdag 4. april 2019

Søke førerkort

Her finner du informasjon om øvelseskjøring, teoriprøve og oppkjøring, priser og hvilke steg du må igjennom før du kan kjøre opp. Du som bileier er ansvarlig for å sjekke at personen du låner kjøretøyet til har førerkort for den klassen som kreves. Ved søk må du taste inn fødselsnummer og etternavn. For å få treff er det tilstrekkelig å taste inn de fem første bokstavene i etternavnet.


Søke førerkort

Både firmaer og privatpersoner kan søke. Når din søknad er registrert, kan du ta teoriprøven. Du kan også fylle ut et søknadsskjema på papir, og sende den til en av våre. Du kan søke om kjøreseddel hos ditt nærmeste politi.


Meld tapt førerkort eller kjennemerke og søk om midlertidig kjøretillatelse og fornyelse av førerkort hos Statens vegvesen. Siden Vegvesenets behandlingstid for slike søknader normalt er 1-uker, bør man derfor vente med å sende søknaden til et par uker før man skal ta teoriprøven – slik at man ikke risikerer at vandelsattesten går ut før man er ferdig. Alle som skal søke om førerkort eller fornye førerkortet sitt, må fylle ut en egenerklæring om helse på trafikkstasjonen.


Søke førerkort

Dersom du har en sykdom eller en tilstand som kan virke inn på kjøreevnen, må du i tillegg få helseattest fra. Hvis førerkortet beslaglegges blir man bedt om å ta stilling til om man samtykker i at førerkortet beslaglegges, eller ikke. Politiet har normalt med et skjema som man må undertegne. Dersom føreren ikke samtykker i det midlertidige tilbakekallet av føreretten og beslaget, må spørsmålet oversendes tingretten til avgjørelse innen tre uker.


Hvis du har en sykdom eller tilstand som kan virke inn på kjøreevnen, må du i tillegg få helseattest fra lege. Du kan ikke søke om politiattest for andre enn deg selv. En politiattest er kun gyldig i tre måneder. Ha klar en bekreftelse på formål.


Søke førerkort

Du kan trenge en bekreftelse på formålet (kB) med politiattesten. Da vil arbeidsgiveren eller oppdragsgiveren din gi deg dette. Bekreftelsen legger du ved når du søker.


Krev politiattest eller forny vandelskontroll. Firma, arbeidsgiver eller oppdragsgiver som vil kreve politiattest, finn og velg riktig formål, be om nye opplysninger, krev fornyet vandelskontroll. Teoriprøver tilpasset mobil. Test gratis på våre nettsider! Finn skjemaet på vegvesen.


Søke førerkort

Om denne tjenesten. Kontaktinformasjon. Førerkort og kjøreseddel Kjøreseddel for yrkessjåfører Skal du kjøre drosje, minibuss, buss, limousin eller liknende og motta betaling for det, trenger du en kjøreseddel i tillegg til førerkort.


Søknad om førerkort. Etter at du har gått logget deg på og søkt om førerkort , kan du senere under opplæringen gå inn og se på status søknad. Der vil du finne en oversikt over hva som er registrert på deg som kandidat i Vegvesenets register. Tilbakelevering av førerkort etter observasjonstidens utløp. Etter at du har vært anfallsfri i observasjonstiden kan du få tilbake førerkortet ved å levere helseattest til politiet.


Saken behøver som regel ikke å gå via fylkesmannen dersom helseattesten er fullstendig og korrekt utfylt. Sjekk at legen har fylt ut alle rubrikkene. Lurer på om noen som har tips eller erfaringer med å søke om å få tilbake førerkortet tidligere enn tapstiden?


Har utrolig lite lyst å bytte jobb. Ville satt stor pris på om det var noen sjeler som kunne hjulpet meg å legge til gode punkter til hvordan man kan ha best sjans til å få innvilget søknaden. Førers ansvar, alder, egenerklæring og legens meldeplikt ( §§ 2-helsekrav til førerkort ) KAPITTEL Helseundersøkelse, helseattest, rollen som sakkyndig, plikt til å gi informasjon, dispensasjon m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg