mandag 8. april 2019

Behandling prolaps

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Finn Isjias Smerter. Som regel benytter kiropraktoren traksjonsbehandling i kombinasjon med manipulasjonsteknikker for å bedre leddfunksjonen rundt prolapset. En fysioterapeut kan gi deg råd om hvordan du kan beskytte ryggen når du løfter tungt eller sitter lenge.


Det har veldig mange sammen med deg også tenkt.

Frykten for at man har fått prolaps er stor, ofte litt unødvendig. De fleste som TROR de har prolaps har ikke det. Det gir utstrålende smerter nedover i beinet.


Ved prolaps (isjas) i ryggen gir man i starten ingen aktiv behandling , men avventer og ser hvordan tilstanden utvikler seg. Behandling av prolaps i ryggen. Et prolaps i ryggen kan være svært smertefullt, men symptomene vil typisk trekke seg tilbake spontant i løpet av noen uker.


Sykdommen er meget sjelden hos barn og unge mennesker.

Det rammer menn litt hyppigere enn kvinner. Vekten synes ikke å ha noen særlig betydning. Der er nå gode retningslinjer for behandling av prolaps hos kiropraktor. Både leddmanipulasjon og bløtvevsbehandling i form av massasje har god effekt og kan være et godt verktøy for de som har plage som følge av prolaps. Når prolapsen har blitt et problem som gir smerter og plager kan det være lurt å søke hjelp.


Prolapspakkeforløp. Nygaar overlege, professor og leder av Nasjonal kompetansetjeneste for kirurgisk behandling av rygg og nakkesykdommer. Det er ingen ting i veien for å behandle et prolaps så lenge man gjør dette på riktig måte.


Selv om man snakker om en skiveutglidning, er det ingenting i ryggraden som har glidd ut av stilling. Ryggsmerter forårsaket av et prolaps , uten utstråling til bein, blir sjelden bedre av operasjon og forskning har vist at konservativ behandling og trening gir bedre resultater enn operativ behandling på sikt. Tro det eller ei, dette blir bedre av seg selv med tid. Et prolaps med nerveirritasjon kan ta opptil måneder før en er smertefri. I noen tilfeller tar det lenger tid.


Når man har nervesmerter er det normalt at symptomene varierer veldig fra tid til annen. Våre ryggspesialister har lang erfaring med utredning og behandling av skiveutglidning ( prolaps ) og utfører over 1operasjoner i året. Vi har korte ventetider til både utredning og behandling , slik at du raskt kan få den hjelpen du trenger.

Det viktige med behandlingen er at den skreddersys til den enkelte i tillegg til at utviklingen av symptomene overvåkes underveis. Det finnes flere metoder for å behandle isjias og prolaps. I de aller fleste tilfeller er det ikke nødvendig med operasjon. Pasientene med varselsymptomer kan få vedvarende plager og store funksjonsnedsettelser dersom behandling ikke skjer raskt. For de aller fleste er akutt kirurgi ikke nødvendig.


Invalidiserende smerter hvor utredning viser at prolapsen sannsynligvis er årsaken kan være en grunn til å operere. Pasienter med rectumprolaps skal anorektoskoperes for å utelukke annen patologi. Ved habituelt prolaps basert på anamnese, men ikke påvist ved klinisk undersøkelse, må defekografi utføres for verifikasjon av prolapset.


Mange kan ha prolaps i ryggen uten å være klar over det. I svært sjeldne tilfeller kan en prolaps trykke på de nervegreinene som går fra ryggmargen til urinblæra (cauda equina). Det ble totalt registrert 1artikler i Medline-søket og 4artikler i Embase-søket om ikke-medikamentell, konservativ behandling.


Bare artikler tilfredsstilte kriteriene om klinisk påvist nerverotsaffeksjon og bildediagnostisk påvist prolaps , og åtte av dem tilfredsstilte kriteriene for en randomisert klinisk undersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg