mandag 15. april 2019

Stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt.


Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.

Ved høyt stoffskifte går kroppen på høygir. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Behandling skal normalisere stoffskiftet og fjerne plagene. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Illustrasjon som viser fettcellenes stoffskifte og insulinets rolle. Fettceller lagrer fett i form av triglyserider.

De dannes ved at cellene tar opp fettsyrer fra fettstoffer i blodet og forener fettsyrene med glyserol som cellene har dannet fra glukose. Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose).


Ifølge Helseleksikonet. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte ) livslang behandling. Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse. At man har lavt stoffskifte betyr at skjoldbruskkjertelen produserer for lite stoffskiftehormon thyroxin, som igjen regulerer veksthastigheten og oksygenforbruket i kroppen. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Dette betyr at alle kroppens funksjoner går raskere, og du vil kunne oppleve symptomer fra flere av kroppens organer samtidig. Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Vi bryr oss om ditt personvern.


Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Vanskelig å bli klok på lavt stoffskifte ? Her er lynkurset du trenger. Print det ut, ta det med til legen din for en samtale basert i kunnskap. For noen år siden fikk jeg konstatert lavt stoffskifte , men det er egentlig først i dag jeg har skjønt at dette har en sammenheng med maten jeg spiser.


Man kan kanskje ikke spise på seg lavt stoffskifte , men man kan spise seg friskere eller sykere. Du har kanskje hørt om skjoldbruskkjertelen og helseproblemer den kan føre til, spesielt hos kvinner. Men om du ikke er helt sikker på hva vi snakker om, er skjoldkjertelen en sommerfuglformet kjertel som sitter i halsen og som regulerer mange av kroppens funksjoner. Opplever du svettetokter, hjertebank, muskelsvakhet, skjelving, vekttap og uro kan dette være symptomer på for høyt stoffskifte. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte!


De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Det er en tilstand hvor skjoldkjertelen danner for mye av det ene eller begge stoffskiftehormonene tyroksin (T 4) og trijodtyronin (T 3).


Hva er høyt stoffskifte ? Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg