fredag 12. april 2019

Gravid og vondt i hodet

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Om du er gravid eller ei, hodepine er aldri godt.

Noen blir i tillegg kvalme og dårlige av hodepinen. Hva skal du gjøre for å lindre ubehaget? Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid.


Vann, paracetamol og en liten lur. Da må musklene bak i nakken jobbe ekstra hardt og det kan forårsake dannelse av triggerpunkter som gir smerter som også kan stråle opp til hodet og gi hodepine. Er ensom og tenker så jeg får vondt i hodet og blir psykisk sliten. Hvorfor har jeg har vært sur, irritert og hatt vondt i hodet i helga? Jeg er ofte kvalm og vondt i magen.


Puppene mine er også ømme.

Kan jeg være gravid ? Er det mulig også at jeg kan ha mensen vondt når jeg er gravid ? Har vondt i hodet hver dag. Sånn hodeverk som sitter i pannen rett over øynene. Er fryktelig vondt å fungere normalt i og med jeg ikke kan ta noe smertestillende. Pleier ikke være plaget med hodeverk til vanlig.


Jeg sliter med vondt i hodet , svimmel, jeg har ikke energi, jeg ligger i sengen å h. Og hadde litt vondt i. Kosthol og hva som kan spises og ikke i svangerskapet, er det legen får flest spørsmål om. Ellers er magesmerter en annen vanlig bekymring. Gravide blir naturligvis engstelige dersom de kjenner smerter i magen de ikke har kjent før.


I jobben min som osteopat og fysioterapeut på Bekken og Barn, avd. Skøyen ser jeg ukentlig kvinner som er gravide og som kommer til meg med det de beskriver som smerter i tissen eller i området rundt. Hodepine og migrene når du er gravid. Mange kvinner sliter med migrene, og det finnes flere ulike typer. Professor i farmasi ved Universitetet i Oslo, Hedvig Nordeng jobber blant annet med legemiddelbruk og sikkerhet blant gravide og ammende.


Symptomene og de kliniske tegnene varierer i forhold til selve diagnosen som står bak hodepinen og kvalmen du opplever. I går hadde jeg vondt i hodet hele dagen, tok paracet i løpet av dagen, men ikke noe.

Jeg har vondt i hodet stortsett hver dag nå. Har dette noe med at jeg er gravid ? Flere som går med vondt i hodet her? Det er fra jeg står opp. Jeg går nå inn i tredje døgn med sammenhengende hodepine. Tok to Paracet i går på hver side av døgnet, men ingen.


Hos omkring fire prosent av kvinnene med svangerskapsforgiftning oppstår det som kalles HELLP-syndrom (Hemolysis, Elevated Liver enzymes, Low Platelet count). Har lagt merke til at dersom jeg strammer muskler i kjeven eller snur hodet til en side, tiltar det veldig, før det avtar igjen. Dette gir av og til en slags mild svimmelhet.


Da tiltar svimmelhet også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg