tirsdag 30. april 2019

Europeiske helsetrygdkort bestill

Logg inn og bestill helsetrygdkortet på Min helse. Du kan også bestille kortet ved å logge deg inn her. Ved å ringe Veiledning helsenorge. En teknisk feil har oppstått.


Vennligst prøv igjen senere. Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort på reise. Forsikre deg før neste reise med vår helårs-, engangs- eller studentforsikring!


Kortet bestilles fra Helsenorge. Dette kortet utstedes av Helfo, og gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i landet du oppholder deg i. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Har du husket å fornye ditt europeiske helsetrygdkort ? Der finner du også nyttig informasjon om bruk av kortet. Helsetrygdkortet gjelder for alle typer reiser, og gir deg rett til å få dekket utgifter til nødvendig helsehjelp. Dersom du ikke har tilgang til å bestille kortet på helsenorge.


Er du medlem av folketrygden og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg europeisk helsetrygdkort. I mange land dekker ikke staten utgifter til helsetjenester fullt ut, og det kan derfor hende at du må betale en egenandel. Det europeiske helsetrygdkortet gir deg heller ikke rett på hjemreise etter et sykehusopphold eller en ulykke. Det er derfor anbefalt å ha gyldig reiseforsikring i tillegg.


Bestill helsekort på nettet. Alle som skal reise utenlands bør ha med seg helsetrygdkortet. Det viser hvilke rettigheter du har hvis du blir syk og trenger.


Vil du sikre deg mot utgifter som trygden i oppholdslandet ikke dekker eller merutgifter ved hjemreise, må du kjøpe en reiseforsikring som dekker slike utgifter. Men merk deg også at du må betale de samme egenandelene som landets innbyggere. De kan være annerledes enn det du er vant til hjemme i Norge. Når du viser fram ditt europeiske helsetrygdkort hos behandleren, har du krav på nødvendig medisinsk behandling i det landet du er i, på samme vilkår som de som bor der.


Derfor må du betale de samme egenandelene som landets innbyggere. Hva som menes med nødvendig helsehjelp er avhengig av hva slags helsetjeneste det gjelder og hvor lenge oppholdet er tenkt å vare. Har du allerede et helsetrygdkort , bør du sjekke utløpsdatoen. Her får du snakke med erfarne sykepleiere som kan gi deg medisinske råd - enten før avreise eller om du ringer fra reisemålet ditt. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.


En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo. Helfo lanserer nye nettsider Torsdag 2. For å få helsetrygdkort , må du i utgangspunktet være medlem i folketrygden og være statsborger i et EØS-land. Når det nærmer seg utløp, bør du bestille et nytt kort, sier Abrahamsen i Helfo.


Les mer om forbrukerrettigheter på reisen: Strandet i USA – fikk ingen hjelp av flyselskap eller. Hvert familiemedlem må ha sitt eget europeiske helsetrygdkort. De som allerede har et helsetrygdkort , bør sjekke utløpsdatoen på kortet.


Europeiske helsetrygdkort her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg