tirsdag 2. april 2019

Egenandel blå resept

Egenandel blå resept

Ved uthenting på apoteket betaler du en egenandel , med mindre du har fått frikort. De som har frikort betaler ingenting i egenandel. Blå resept , hvit resept og bidragsordningen. Dersom du har en alvorlig sykdom, kan staten delvis dekke utgifter til legemidler, næringsmidler og medisinsk forbruksmateriell på blå resept. Det finnes også andre ordninger for å få dekket deler av utgiftene dine på dersom du har store utgifter.


Egenandel blå resept

Grupper som er fritatt for å betale egenandeler. Barn under år slipper å betale egenandeler. Noen andre grupper slipper også å betale egenandel for undersøkelse og behandling. Du kan lese mer om fritak for egenandeler for godkjent yrkesskade her.


Du kan kun forskrive legemidler direkte på blå resept når refusjonsberettiget bruk og vilkår i Legemiddelverkets refusjonsliste er oppfylt. Hvis disse vilkårene ikke er oppfylt eller legemidlet ikke er oppført i refusjonslisten, kan du søke Helfo om at pasienten din skal få individuell stønad på blå resept § 3. Når du har fått en blå resept betaler du en egenandel på av reseptbeløpet, men ikke mer enn 5kroner, hver gang du henter medisiner tilsvarende måneders forbruk på apoteket. Merk at maksbeløpet på 5kr kun gjelder hvis blåresepten(e) er skrevet av samme lege og på samme dato. Helfo har lagt til rette for at du som behandler kan. Medlemmet skal betale en egenandel på prosent av reseptbeløpet, men ikke mer enn 5kroner pr.


Arbeids- og velferdsdirektoratet kan fastsette retningslinjer for hvilke personer som regnes som minstepensjonister. Hva må jeg betale når jeg har en blå resept ? Du betaler egenandel på av beløpet, men ikke mer enn 5kroner per resept og per egenandelsperiode som tilsvarer en periode på måneder. Utgifter til blå resept inngår i ordningen med frikort, og blir registrert elektronisk. Utgifter i forbindelse med blå resept dekkes for det meste av folketrygden, mens du betaler en gitt egenandel. Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel.


Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager. Legemidler som helt eller delvis betales av folketrygden forskrives på blå resept. Legemidler og utstyr som inngår i blåreseptordningen brukes i behandling av kroniske sykdommer og tilstander som krever langvarig behandling, for eksempel høyt blodtrykk eller urinlekkasje, eller hvis man må behandles for en såkalt allmennfarlig smittsom sykdom, for eksempel klamydia. Ved reitererte resepter skal det betales ny egenandel etter utlevering av et kvantum svarende til tre måneders forbruk av legemidlet.


Du må betale en egenandel hver gang apoteket utleverer medisiner på blå resept. Egenandelen er av reseptbeløpet, men ikke mer enn 4kroner pr. Minstepensjonister og barn under sju år skal ikke betale egenandel. Medisiner på blå resept omfattes av ordningen med frikort (egenandelstak 1).


Egenbetaling på blå resept. Er vilkårene for blå resept oppfylt, betaler brukeren kun egenandel. For resepter som gjelder for flere ganger (reitererte resepter), skal det betales ny egenandel etter utlevering av legemidler mv.


Hvor mye du må betale i egenandel for medisiner på blå resept avhenger av hvilken medisin det er. Dette inngår i egenandelstak 2. Frikort for egenandelstak er ikke automatisk. Da sender du søknad og kvitteringer til HELFO. Det er fritak for egenandeler for medisiner, næringsmidler og medisinsk forbruksmateriell på blå resept for uføre og eldre med minstepensjon.


Ordningen innebærer at du får dekket det meste av det medisinene eller sykepleieartiklene koster. Slipper egenandel på blå resept. Regjeringspartiene vil foreslå noen budsjettendringer for å tekkes Fr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg