fredag 19. april 2019

Smerter i nakken

Stramme nakkemuskler fører derfor også til smerter i hodet og selve ryggsøylen. Muskelsmerter i nakken , diagnostikk. Dette er en diagnose som legen stiller ut i sykehistorien din samt en undersøkelse av muskler og muskelfester i nakken.


Symptomene er som regel svært typiske med stivhet og anspenthet i nakken. Nakken består av nakkevirvler med mellomvirvelskiver. Det er mange små ledd mellom disse virvlene, og det er også tett med leddbån muskler og sener.

I tillegg er det i dette området mange nervetråder. Nakkesmerter er en svært vanlig muskel- og skjelettlidelse. Smerter i nakken dreier seg som regel om belastningskader på muskler, leddbånd og annet bløtvev rundt nakken eller akutt muskelstrekk. Nakken (cervikalcolumna) består av ryggvirvler som forbinder kraniet med resten av kroppen.


Er smertene akutte, det vil si plutselig oppstått og sterke, kalles det for kink i nakken , facettsyndrom, myose eller rett og slett akutte nakkesmerter. Vanskelig å snu hodet? Les dette hvis du eller noen du kjenner er rammet av nakkesmerter.


Det finnes nemlig gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye, mye enklere!

Nakken eller cervical columna har nakkevirvler som betegnes for CCC-Chvor den øverste nakkevirvelen står i forbindelse med hodet (caput) i det som betegnes som øvre cervical columna eller Craniocervical overgang. Den nederste nakkevirvelen Cforbinder nakken til brystryggen eller Thoracal columna. I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom. Akutte nakkesmerter blir ofte bedre etter noen dager før de forsvinner helt etter omrent en uke.


De fleste av oss opplever flere episoder med akutte nakkesmerter i løpet av livet. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer? Smerter og ubehag i nakke, skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken. Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner.


De kan alle bidra til vondt i øverste del av nakken og bakhodet – samt gi såkalt cervikogen hodepine. Hvorfor har jeg vondt i både nakke og bakhodet? Flere av leddene og musklene fra nakken kan referer smerter mot hodet i såkalte refererte smertemønster. Det kan også være en kombinasjon grunnet feilfunksjon i muskulatur, sener eller ledd. Ondt i nakken – vi har stort set alle prøvet det.


Lige nu i dette øjeblik døjer procent af befolkningen ondt nakken. Og én ud af fire har haft nakke-skuldersmerter inden for de sidste dage. Vores moderne livsstil med stress og jag, kombineret med det stillesiddende arbejde foran computeren, spiller utvivlsomt en rolle for det voldsomt store antal mennesker med gener fra nakken.


Søk Nakke Skulder Smerter.

Sørg for en ekstra støtte, og dermed bedre komfort under bilturen. Smerter i skulder eller smerter i nakken er ofte forekommende problemer i den øvre delen av ryggen, og er ofte forårsaket av problemer eller overbelastning i skulderleddet eller nakkens stabiliserende muskelstruktur. Ved sterke smerter i nakken etter en ulykke eller skade i nakken må hjelp oppsøkes umiddelbart.


Smertene kan spre seg opp til nakken , ut i skuldre, armer og frem til brystet. Vanlige årsaker: Smerter mellom skulderbladene kommer som regel fra muskel- og skjelettapparatet. Ekstensjon i nakken , lateralfleksjon og rotasjon mot symptomsiden og aksialt trykk mot hodet vil kunne forsterke smerten ned i armen (Spurlings test) (fig 1) og er godt egnet til å avdekke nerverotspåvirkning. Denne testen har gode egenskaper og bør benyttes regelmessig hos pasienter med utstrålende smerter i overekstremitetene. Langvarige smerter i nakken kan være daglige smerter , der ikke forandrer sig meget fra dag til dag, men det mest almindelige er, at smerterne varierer.


Mange, der har smerter i nakken over en længere periode, har ikke problemer konstant, men perioder med smerter afløst af perioder med stort set ingen smerter. Svimmelhet kan skyldes leddlåsninger og muskelspenninger øverst i nakken. Dette kan refereres til som nakkesvimmelhet (cevicogen svimmelhet).


Tilhørende symptomer kan også være smerter og stivhet i nakken og brystryggen, hodepine og mer sjelden øresus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg