mandag 19. juni 2017

Raclette saus

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Utvalg av raclette hos Luxplus.

Gratis og rask levering, kjøp i dag! Stort utvalg av parfymer, sminke, hårpleie, ansiktspleie, dusjsåpe og mye mer! Sjekk alltid med NetOnNet først. Saus , dressinger og marinader (187) Smoothies og shakes (82) Snacks (83) Suppe (223) Sushi (8) Tapas (111) Tilbehør (333) Vegetar (163) De ti beste matnettstedene Her finner du det du trenger av inspirasjon til både hverdags- og festmaten.


Så er kvelden kommet, og du har invitert til middag. Det er noe forberedelser på kjøkkenet først, men så snart råvarene er klare kan du bare sette deg ned og være med på festen. Min kjære Viggo hadde med seg en raclette inn i boet, men den har dessverre ikke blitt brukt så mye pga at jeg har manglet inspirasjon til hva som kan anrettes på det store beistet som okkuperer hele spisebordet.

Raclette er ikke fastfood. De ulike råvarene serveres oppskåret i passelige biter. Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff.


Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten er en halvfast ost av kumelk fra fjellområdene mellom Frankrike og Sveits, og matretten er i utgangspunktet basert på å varme opp overflaten på akkurat denne osten, skrape av det som er smeltet og server over poteter, grønnsaker og brød. Orientalsk saus : Rør sammen majones og rømme.


Bland inn eplet og løken. Kryddersaus: Smak til med rømmen med sitronsaft sukker og salt før du tilsetter krydderurtene. Forslag til rømmesauser: Rømme tilsatt gressløk, pepperrot, sennep, tomatpuré eller kryddersaus etter smak. Kok potetene såvidt møre. Til raclette er mandelpoteter veldig godt, men andre sorter kan utmerket godt brukes.


Ha sølvløk, sylteagurk skåret i små terninger, maiskort og oliven i små serveringsskåler. Skjær osten i tykke skiver slik at de passer i smelteskålene på raclette -jernet og sprøstek baconskivene.

Fordel de andre ingrediensene i skåler eller boller. Du trenger et raclettejern som settes midt på bordet omtrent som en fondugryte. Start med å gni inn jernene med hvitløksfeddene. I nyere tid så har det kommet flere typer raclette jern på markedet og da som regel med stekemuligheter på toppen av jernet.


Noe som gir så mange flere muligheter til tilbehør. Hvis man ikke har et elektrisk raclettejern Jeg har ikke skrevet noe komplett ingrediensliste, for her tar man det man har lyst på selv. I den lille stekepannen har jeg en skje saus (pepper eller bearnais f. eks) løk i ringer, tomat skive og så ett stykke ost opp på. Når osten har smeltet heller jeg hele greiene over potetene. Bruker raclette osten men gjerne port saluot eller ridder også.


Hvis du ønsker å holde en liten og intim sammenkomst med god mat for gode venner, da skal du velge fondue. Måltidet kan vare lenge og lenger enn langt, og det beste av alt er at gjestene tilbereder maten selv. Har kyllingbiter, pølsebiter, biff eller svinekjøtt biter, løk, sopp, paprika. Så steker vi i den lille skuffen det vi ønsker. Når det er ferdig stekt har vi over litt matfløte ok kikoman saus , koker det litt, legger over sveitser ost eller jarlsberg.


Griller den så litt i underetg til osten smelter og er gylden. Når du har besøk i sommer bør du bruke mest mulig tid utendørs sammen med gjestene dine. Med en raclette , fondue eller bordgrill lager du maten utendørs - sammen med gjestene dine! Fondue Bourguignonne er denne rettens orginalnavn.


En velsmakende variant av fondue med mørt kjøtt og grønnsaker som stikkes på fonduegafler og friteres i varm olje. Fondue er et sosialt spisekonsept som garantert gir mye matglede. Paner rødspette, og server den med en deilig hjemmelaget remulade. Oppskrift på dansk rødspette med hjemmelaget remulade. Vi bruker forskjellige typer kjøtt, også marinert, kuttet i biter.


Champignon, sqaush, løk, mais osv. Forskjellige typer ost (vi bruker som oftest ikke raclette -ost): Jarlsberg, vanlig moden hvitost, og ridderost (den er topp i raclette !!!). Man griller biter av sveitserost eller raclette -ost over trekull eller gass til de begynner å smelte.


Den smeltede massen skrapes over poteter. Serveres sammen med f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg