torsdag 29. juni 2017

Gamle gåter

Gamle gåter

Nedenfor finner du et stort utvalg morsomme norske gåter. Her vil du finne trøndergåter, gåter om nordlendinger og andre etniske raser fra Norge. Vi har samlet de beste norske gåtene vi kan, og vil veldig gjerne lære flere.


Del gåtene dine ved hjelp av skjemaet nedenfor, og vær med i trekningen av flotte premier hver måned. Hvorfor bør gamlehjem bygges ved sjøen ? For at de gamle skal få ro. Alle våre gåter er selvfølgelig gåter.


En velstående gammel kvinne fryktet at datteren var lat og som et resultat av det også ganske dum. Da den gamle kvinnen. Samling av morsomme gåter som får frem latteren. Det finnes en egen oversikt over middelaldergatene , som er utelatt her. I vår moderne og travle hverdag er kunsten å gjette gåter på vei til å bli glemt.


Gamle gåter

For å rette opp dette avsindige misforholdet bringer vi her eksempler på noen gamle og nye gåter. Schibsted-konto, tidligere SPi er vårt digitale påloggings- og betalingssystem. Adressa, SMP, VG, Finn etc. Dei gamle (eller dei vaksne) sa fram gåtene, og så skulle ungane gjette på løysinga. Slik gjekk dette folkeminnestoffet i arv.


Hvis du bytter om tallene i min alder, får du alderen på sønnen min. For ett år siden var jeg dobbelt så gammel som ham. Dette er en liste over veier og gater (men også plasser med eller uten husnumre) i Oslo.


Gamle gåter

Velkommen til Norskegater. Blant annet viser vi kartet og bilder av de ulike gatene og navnene på beboerne. Grensene for Gamle Aker menighet ble Trondheimsveien, Akerselva, Grünerbrua, Møller- veien, Fredensborgveien, Damstredet, sørenden av Vår Frelsers gravlun Nordahl Bruns gate og Pilestredet til Adamstuen.


I nord falt grensen for menigheten sammen med by- grensen. Gåter ble brukt som underholdning på mørke vinterkvelder, men det var ikke bare en lek. Mange gåter ble laget so en prøve i kunnskap om spesielle ting.


I gamle fortellinger er ofte løsning av gåter et spørsmål om liv eller død. Beboerparkering er innført i bydelene Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Prislister og søknadsskjemaer for leie av torg, fortau og gater Hvor mye det koster og hvilket søknadsskjema du skal fylle ut, kommer an på hvor i byen du skal leie. Finn dokumentene til den bydelen du skal leie i. Gamle Tobias fra Vestlandet et stede hadde vært i Oslo for første gang.


Da han kom hjem til bygda, ville naboen Thomas vite hva Tobias mente om landets hovedstad. Jau, den er bra nok, den, svarte gamlingen. Det er bare så dumt at den ligger så avsides til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg