mandag 19. juni 2017

Tegn på lavt stoffskifte

Tegn på lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase.


Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. Generelt går reaksjoner i kroppen sakte når stoffskiftet er lavt.


Tegn på lavt stoffskifte

Lavt stoffskifte gir en rekke symptomer som kommer snikende, og det er spesielt kvinner som rammes. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling. Tristhet, tiltaksløshet, og forstoppelse er bare noen av symptomene som kan være tegn på at du kan ha lavt stoffskifte. Symptomene kommer ofte snikende, og forverres dersom du ikke får behandling. I de fleste tilfeller skyldes lavt stoffskifte en kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen.


Dette er en såkalt autoimmun sykdom, der kroppens eget immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene. Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne. Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen. Derfor fokuserer man ofte i medisinsk litteratur og på informasjonssider på nettet i stor grad på kvinners helse.


Tegn på lavt stoffskifte

Både når det gjelder hyper- og hypotyreose finnes det en del symptomer som er spesifikke for menn. Spesifikke symptomer for menn. Noen av disse kan være: At man mister mye hår på hodet, men ikke på samme vis som andre menn. Dersom pasienten har symptomer på lavt stoffskifte , vil legen prøve å diagnostisere sykdommen.


Hun vil måle puls og blodtrykk. Blodprøvetaking er helt nødvendig for å påvise sykdommen. TSH og thyroxin er blodprøver som er nødvendige å måle. I tillegg kan legen ta blodprøver for å finne ut hva som ligger bak sykdommen. Subklinisk hypotyreose – også kalt latent hypotyreose eller mild hypotyreose - er en tilstand hvor stoffskifteprøvene ligger på grensen til for lavt , uten at personen har tydelige symptomer eller plager forenlig med lavt stoffskifte.


Denne lille kirtel har en gennemsnitsvægt på 16. Formet som en sommerfugl, ligger den lavt på forsiden af halsen under dit adamsæble foran luftrøret. Når skjoldbruskkirtlen har normal størrelse, kan du ikke engang mærke den.


Skjoldbruskkirtlen udskiller flere hormoner, kollektivt kaldet stofskiftehormoner. Høyt eller lavt stoffskifte Symptomene på for høyt og. Vestlig etterretning ser ingen tegn til at Boeing-fly ble skutt ned 21:Sport Kristoffersens på. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Det kan være vanskelig å stille diagnosen hvis du har lavt stoffskifte , fordi de tidlige symptomene ligner på mange andre tilstander. Det kan lett forveksles med symptomene ved for eksempel depresjon, ME, hjertesykdom og kreft. En enkel blodprøve kan avsløre om lavt stoffskifte er problemet. Norsk helseinformatikk skriver at lavt stoffskifte kan føre til tiltaksløshet og økt søvnbehov.


Bildekilde: Shutterstock 2. Konsentrasjonsvansker. Et tegn på at skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal er også at du har problemer med å konsentrere deg. Du kan også føle deg litt forvirret og sløv.


Mine prøvesvar, hvorfor tegn på hypertyerose ved lavt stoffskifte ? Jeg har gjennomsøkt journalen min, og kort fortalt er jeg nå år gammel, uten utdannelse, og har bare hatt kortvarige arbeidsforhold tidligere, siste arbeid for år siden. Det bør altså ikke brukes alene. Det samme gjelder for Liothyronin. Armour Thyroid og Erfa Thyroid fås ikke på blå resept.


Et lavt blodtrykk som ikke gir symptomer hos ellers friske mennesker, gir ikke grunn til bekymring. Men lavt blodtrykk kan være et tegn på en underliggende tilstan og kan spesielt hos eldre, føre til mangelfull blodtilførsel til vitale organer som hjerte, hjerne og nyrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg