onsdag 14. juni 2017

Bihulebetennelse kronisk

Bihulebetennelse kronisk

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene.


Bihulebetennelse kronisk

Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Alt om bihulebetennelse. Vanlige årsaker til kronisk bihulebetennelse.


De vanligste årsakene til kronisk bihulebetennelse er hovne slimhinner (grunnet infeksjon i øvre luftveier), allergi, mekanisk avstengning av nesepassasjen (medfødt eller oppstått skjevhet) eller betennelse i en tann, som kan føre til gjennombrudd av betennelse til. Hyppigste årsaker til kronisk bihulebetennelse. Hovne slimhinner pga. Allergi forårsaket av f. Mekanisk avstengning av passasjen pga. Med akutt bihulebetennelse , oppstår symptomene rundt en uke etter å ha blitt forkjølet.


Bihulebetennelse kronisk

Og for kronisk bihulebetennelse er symptomene like. Imidlertid har de en tendens til å være mildere og vare i lengre tid. Diagnostisere sykdommen. Vanligvis utføres en diagnose basert på en undersøkelse av nesen. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Dette fører til kronisk sekresjon og plager med tett nese, mye sekret, nedsatt luktfølelse, hodepine og andre plager som forringer livskvaliteten. Ofte oppstår det sekundære bakterielle infeksjoner som behandles med antibiotika. Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen.


Bihulebetennelse kronisk

En del av de som har bihulebetennelse har også polypper. Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt. På grunn av kronisk tette bihuler hadde han i mange år trykk­smerter, dotter i ørene og hyppig øresus. En operasjonsmetode med ballong ble redningen. Den som har hatt en skikkelig bihulebetennelse i løpet av livet, vet hvor vondt det er når det verker i pannen, kjeven, rundt nesen eller bak øynene.


Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Akutt bihulebetennelse skyldes spredning av virus eller bakterier fra nesen og inn i bihulene.


Dersom det blir liggende igjen puss i bihulene kan dette føre til at betennelsen stadig blusser opp, noe som skader slimhinnene og kan gi kroniske plager. Om du har hatt bihulebetennelsen i over tre måneder betegnes den som kronisk , og bihulebetennelse skyldes som regel virus eller bakterier, ifølge Helseleksikonet. Man sier at en bihulebetennelse er akutt hvis varigheten er mindre enn tretti dager, mens en kronisk bihulebetennelse varer mer enn tre måneder. Noen har en naturlig tendens til å få kronisk bihulebetennelse.


Dette gir en slimhinnehevelse, og dermed blokkeres åpningene mellom nesen og bihulene. Det er derfor ikke noen god opplevelse å fly med bihulebetennelse. Noen sliter med kronisk bihulebetennelse noe som gjør at de stort sett får det hver gang de er forkjølet selv om det ikke er smittsomt.


Bli kvitt bihulebetennelsen. Hva er symptomene på bihulebetennelse ? Når bihulebetennelse er akutt kan det vare i opp til uker. Det er viktig å oppsøke lege, da kronisk bihulebetennelse kan vare i opptil måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg