fredag 16. juni 2017

Spontanabort uke 6 symptomer

En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.


Hva vil legen gjøre hvis du har symptomer på spontanabort ? Hvis en gravid kvinne har blødninger og kramper i løpet av de første ukene av svangerskapet, vil hennes lege eller jordmor undersøke henne for å avgjøre om en spontanabort er sannsynlig. Røyking og bruk av rusmidler øker risikoen.

Kvinner som er gravide bør unngå alkohol. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Det befruktede egget har slått seg til utenfor livmorhulen, vanligvis i eggleder. Svangerskap utenfor livmoren er ikke forenelig med liv. Symptomer på at svangerskapet ikke utvikler seg normalt vil vanligvis komme rundt uke 6. Kvinnen kan oppleve smerter i magen, evt. Vanlige symptomer på spontanabort.


Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort.

Begrepet er også kjent som missed abortion (MA). Jeg er i uke og tenker også av og til tanken, (jeg hadde sa i pp1). Samtidig prøver jeg å ikke tenke så mye på dette, og si til meg selv at denne gangen skal det gå bra. Har lest om så mange som har mistet både i uke 1 og 12!


Synes ventetiden til uke går utrolig sakte. Noen som har noen gladhistorier? Og får man symptomer før man evt. Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12.


Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Symptomer på spontanabort. Til sist vil egglederen briste. De aller første symptomene på en spontanabort er nemlig svært diffuse. Tidlig i svangerskapet er det så å si umulig å merke med mindre du tester deg samme dag som du forventer mens, og får positiv graviditetstest, sier jordmor ved Hjemmejordmor i Bergen, Annhja Nielsen.


Hadde mensen siste uke i november og i midten av desember kjente jeg symptomer på graviditet som stikninger i livmor og ømme pupper. Camilla Dyrøy Toft (40) fra Sotra utenfor Bergen var gravid i uke da hun for fire år siden opplevde å miste den lille babyen i magen. Allerede i uke fikk jeg symptomer på urinveisinfeksjon, men tok dessverre ikke disse helt på alvor. I de aller fleste tilfeller finner man ingen spesifikk forklaring på en spontanabort.


Spontan abort etter uke er mer sjeldent forekommende.

Det er jeg fremdeles bitter på meg selv for. Man sier at det er en spontanabrot om graviditeten avbrytes spontant før uke og deretter regnes det som fosterdød. Selv om det kan være vanskelig å tenke slik der og da, er det også viktig å huske at en spontanabort som regel skjer av en grunn. Som oftest skjer tidlige spontanaborter fordi det rett og slett ikke er liv laga. Noe kan være galt med fosteret, og da rydder naturen ganske enkelt opp på egenhån sier Nielsen.


Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg