torsdag 29. juni 2017

Frossen skulder behandling

Frossen skulder behandling

Smertene kommer ofte snikende. Den varer vanligvis i 1-år, men enkelte kan fortsatt kjenne på symptomer ti år etter. Omtrent prosent vil utvikle betennelse også i den andre skulderen, det skjer da som regel innenfor år. Frossen skulder (frozen shoulder) er en svært invalidiserende tilstand. Forekomsten av frossen skulder er litt over prosent.


Frossen skulder behandling

Leddkapselen blir tykkere og strammere. Skulderen får begrenset både aktiv og passiv bevegelighet. De fleste får frossen skulder uten at man kan peke på en bakenforliggende årsak. Sykdomsforløpet kan deles inn i smertefasen og stivhetsfasen. Vi har ikke funnet studier som kan konkludere at kirurgisk behandling som artroskopisk kapselløsning og manipulasjon under anestesi er effektiv behandling for frossen skulder.


Hva er en frossen skulder ? Derfor oppstår en frossen skulder. Men som regel oppstår frossen skulder plutselig uten kjent grunn. Enkelte leger ser på frossen skulder som en autoimmun sykdom. Behandling av frossen skulder. Der er ikke nogen egentlig behandling af en frossen skulder.


Frossen skulder behandling

Indsprøjtning med binyrebarkhormon har ikke nogen overbevisende effekt på lidelsen. En japansk gruppe har vist det samme ved frossen skulder. Påstand: Samme hva du gjør eller ikke gjør vil det ta like lang tid å bli frisk av frozen shoulder. SVAR: Injeksjoner forkorter den smertefulle perioden vesentlig. Pasientene setter pris på dette.


Solvår Hegge fikk frossen skulder etter et fall på isen. Så fikk hun prøve TENS-metoden, smertelindring med strøm - det hjalp henne. Armen skal holdes helt i ro, og du skal undgå at gøre noget, som fremprovokerer smerte.


Frossen skulder behandling

VIDEO: Øvelser mot Frossen Skulder (Fase 1) Trykk på videoen nedenfor for å se et treningsprogram for deg som er i fase av frossen skulder (adhesiv kapsulitt). Hvis du har en frossen skulder er det viktig å utføre øvelser på riktig måte da overanstrengelse kan forverre tilstanden og symptomene betraktelig. Det som er viktig med frossen skulder er å prøve å bevare så mye av bevegeligheten som mulig og smertelindring men uten å forverre tilstanden.


Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Våre kiropraktorer og fysioterapeuter behandler muskler i og rundt skulderbuen samt skulderkapsel svært forsiktig og konservativt for å øke bevegeligheten og gi smertelindring. Bursitt i skulderen er sjeldnere enn senebetennelser og kapsulitt ( frossen skulder ). Noen hevder allikevel at den kan forårsakes av overbelastning. Det dreier seg nesten alltid om en steril irritasjonstilstand (inflammasjon), altså ikke forårsaket av bakterier eller virus. Det vides, at tilstanden af frossen skulder ubehandlet kan vare 1-år - i nogle tilfælde endda længere.


For en patient med sukkersyge, der har pådraget sig en frossen skulder , tager det normalt mere end år at komme sig helt ved behandling. Tilstanden af frossen skulder kan også forårsage kronisk betændelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg