fredag 30. juni 2017

Navnetoppen 2017

Navnetoppen 2017

RELATERTE ARTIKLER. Men den mest brukte navnekombinasjonen i fjor var Emma Sofie. Marie er fortsatt det desidert mest brukte annet fornavn totalt for alle norske kvinner.


Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob. Disse navnene har nemlig en tendens til å havne på navnetoppen i Norge et par år senere. Men Ivar Utne sier Tysklands navnetopper en minst like god pekepinn på hva som kommer til Norge. Maximillian er for eksempel et navn som var på topp i Tyskland i flere år før vi nordmenn fikk øynene opp for det.


Leon , Lukas og Elias er typiske navn i Tyskland som også slår an hos oss. Mest brukte kombinasjon var som tidligere Emma Sofie og Liam Alexander. Har NRK-serien Skam påvirket navnetoppen ? Det største hoppet siste år gjorde jentenavnene Nora, Astrid og Amanda. Guttene holdt seg mer i ro, men Noah kom litt tilbake og hadde mest fremgang av guttenavnene.


Navnetoppen 2017

På fem års sikt hadde Liam og Tiril størst fremgang. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Se hele topp ti listen nederst i saken. Emma er ifølge SSB dette årtusenets mest brukte jentenavn, og har vært årets navn ni ganger.


Hovedrolleinnehaveren i sesong skriver navnet med to o-er, og den varianten er det seks stykker som har fått det siste året. Noora er en finsk variant av Nora. Nettleseren din støtter ikke video.


Nye navn på navnetoppen. Navnetoppen er en fyliste, ikke en anbefalingsliste. Men bare så det er sagt, jeg mener ikke at foreldre absolutt må velge et sjeldent navn. Jeg synes de navnene som er på topplisten nå er vakre.


Det synes vi alle, det er jo derfor de er så populære, sier navnestatistikeren. I mellomtiden kan vi kose oss med navnetoppen fra Danmark. Les artikkelen her. Fant du noen navn du. Navneforsker Ivar Utne har sett litt på hva han tror navnetrendene vil bli for det kommende året.


Han forteller at det er noen av navnene man har sett på topplistene i lengre tid som fremdeles vil ligge der. Saga er et navn som spås en lysende fremtid også her i Norge. Välj ett årtal och se vilka pojk- och flicknamn som var extra populära under ett specifikt år.


Ta även reda på vilka namn som har varit trendiga genom tiderna! Det var et helt annet syn som møtte ha–⁠ Jeg har aldri opplevd maken! Ella og Oscar på topp i hovedstaden Ofte er det sånn at nye navn først tas i bruk i de store byene, og. Ifølge SSB er Saga et navn som peker seg ut som et kommende populært navn. LES OGSÅ: Kongelige navn som ble hot - og de som ikke slo like godt an!


Navnetoppen 2017

Alle de andre pene jentenavnene er så mye brukt, at foreldre prøver å finne noe nytt. Alma helt nede på en 15. Dagbladet): William har klatret på navnetoppen i år, og lå på andreplass i fjor.


I år er det aller flest som har brukt dette navnet på guttebarn, ifølge Statistisk sentralbyrå. Alt på denne nettsida ble kontrollert 24. Mange nye lenker ble lagt til, mye som erstatning for brutte lenker.


Endringer er gjort også etter det, se dato øverst i fila. Meld gjerne fra dersom noen av lenkene ovenfor ikke virker. Faglig ansvarlig for nettsida: Ivar Utne, ivar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg