torsdag 15. juni 2017

Hvorfor måle blodtrykk

Sjekk alltid med NetOnNet først. Fri Frakt, Lave Priser, Bra Utvalg! Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).


Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Måling av blodtrykket. Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Det finnes flere måter å måle blodtrykket på. Mest utbredt er manuelle og automatiske målinger.


Her beskrives først og fremst den manuelle metoden med blodtrykksmåling i armen, sittende. Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk. Du bør også måle blodtrykket i begge armene. Er tallene høyere enn de burde være, anbefales livsstilsendringer som kan senke blodtrykket (for eksempel gjennom kostholdsendringer, mosjon og røykeslutt).


Fortsett med å slippe ut lufta gradvis til du ikke lenger hører pulsslag. Tallet som vises idet pulsen ikke lenger er hørbar, er undertrykket (diastolisk blodtrykk ). Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Normalt bør blodtrykket være under 1mmHg i det systoliske og mmHg i det diastoliske, mens over 1mmHg anses som høyt.


Hvorfor måle blodtrykk

Det går i utgangspunktet helt fint å måle blodtrykk i samme arm som de har veneflon. Om det er pågående infusjon er det ikke ønskelig, du vil blant annet kunne få for høye verdier og forstyrre infusjonen. Falskt forhøyet blodtrykk. Hvis man etter gjentatte målinger har blodtrykk i grenseland for medisinsk behandling, eller legen er usikker på om trykket kun er såkalt hvitfrakk-syndrom, må man måle trykket hjemme.


Følelser og humør påvirker også blodtrykket. Hvis du har angst, er redd eller nervøs, vil det sympatiske nervesystemet aktiveres, og føre til at blodtrykket øker. En slik økning av blodtrykket er forbigående, og ikke representativt for ditt vanlige blodtrykk.


Trykket er høyest i hovedpulsåren (aorta) og nær null, det vil si lik atmosfæretrykket, i venene ved innmunningen til høyre forkammer i hjertet. Bestill hotell i Male By. Gratis avbestilling! Kjøp blodtrykksmåler med profesjonell nøyaktighet. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere.


Se mer på NetOnNet! Finn de billigste billettene til Male. Sammenlign priser på momondo nå! Hvor ofte bør man måle blodtrykket ? Det er alltid lurt å holde øye med blodtrykket.


Når du likevel skal til legen, så be han eller hun om å måle blodtrykket. Hvis du er over år, så bør du få målt blodtrykket en gang i året. Har du allerede fått konstatert høyt blodtrykk , så bør du få målt det hvert halvår. Hvordan måles blodtrykket ? Du skal helst ha sittet eller ligget rolig i minutter før blodtrykket måles.


Her vil den vanligste måten bli gjennomgått. Pasienten bør hvile i 3-minutter før blodtrykket måles. Hverken pasient eller den som måler blodtrykket skal snakke 3-minutter før måling eller mens det måles (14).


Klinikere bør telle pulsen når de måler blodtrykket og følge samme fremgangsmåte. Puls over slag i minuttet bør få alarmklokkene til å ringe. Hva er så de første skritt som bør tas når høy hvilepuls er observert?


Foreskriving av fysisk trening er åpenbart et mulig tiltak. Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Mange kan for eksempel blive nervøse, når de skal til læge, og nervøsitet hæver blodtrykket (white coat effekt). De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk.


Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll.


Jeg fikk blodtrykk medisin å syrenøytraliserende som behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg