tirsdag 27. juni 2017

Gjennomsnittsvekt nyfødt

Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 2. Guttenes normalverdier er 2. Høyde og vekt i tabell beregnet ut fra en eldre skandinavisk undersøkelse. Bemerk at barna siden da generelt er blitt litt høyere og tyngre. Det er stor forskjell på gjennomsnittsvekt og normalvekt.


Spedbarn er barn i alderen 0–måneder. Jenter veier i gjennomsnitt 5. I løpet av det første leveåret skjer det nærmest en metamorfose fra det nyfødte barnet på kg ( gjennomsnittsvekt i Norge) til et barn som kanskje allerede har begynt å reise seg, som kommuniserer med omgivelsene og har tredoblet sin vekt. Hva som er normal størrelse for en nyfødt , er helt individuelt. Gjennomsnittsvekten hos norske nyfødte er kilo, men det er helt normalt at en nyfødt kan veie både mer og mindre, sier jordmor Marie Svedberg ved Klinikk for alle Majorstua.


Når man snakker om normal størrelse på babyer, defineres det stort sett ut fra fødselsvekt. Har økt med hundre gram de siste årene (gjennomsnittsvekten altså). Hun kom uker før tiden. Lengde og vekt på fosteret under graviditeten.


Her finner du fakta om fostrets vekt- og lengdekurver under alle graviditetens uker. Hvilken uke er du i? I vår tabell kan du enkelt se fostrets lengde og vekt for hver uke som du er gravid. NRF-kua kjennetegnes ved at den melker bra, produserer mye kjøtt, har god fruktbarhet, god helse og sterke bein.


I tillegg kalver den lett og er svært livskraftig. Her hadde vi 2i fjor, men så på årsrapporten at landsnittet havna på 15. Så ikke noe topp år for landet. Du har helt sikkert en formening om hvor mye du selv bør veie.


Babyens gjennomsnittsvekt. Det finnes for øvrig noen retningslinjer å forholde seg til. Som tommelfingerregel for de minste er det satt at de bør gå opp minimum 1gram per uke. Når babyen blir større flater vekstkurven ut, og da skal ikke babyen ha så stor vektøkning per uke lenger, sier Lagerløv. Vi bryr oss om ditt personvern.


KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Det avhenger av kroppsbygning, arv, muskulatur osv. I puberteten vokser jenter ulikt, og derfor er variasjonen i hva som er normalt også ulik.


Det er viktig å ikke sammenligne seg for mye med andre. Helsesøster har en kurve som du kan se på som viser din vekt- og høydeutvikling helt siden du var nyfødt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Har en gutt som jeg er bekymret for, han er et pust i matfatet selv om vi tilpasser maten til ting han liker (ikke store korn i brød etc.).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg