onsdag 7. juni 2017

Oppskrifter med epler

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Eg har mange oppskrifter med eple i arkivet, og eg tenkte det ville passe seg med eit temainnlegg idag: nydelige oppskrifter med sesongens norske epler ! Alle oppskriftene er uten tilsatt sukker, kan lages glutenfri og eit sunnere alternativ for både store og små. Hva med å invitere venner på en nybakt eplekake? Her får du et utvalg kjempegode og enkle oppskrifter vi lover vil smake.


Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning! Her vil du finne oppskrifter med epler. Ikke bare kaker kan lages med epler , i de fleste retter du kjenner kan man på en eller annen måte bruke epler , eplemost, eplemos, eplesaft eller epleeddik.


Oppskrifter legges inn etterhvert som de er ferdige og utprøvd.

Lise Finckenhagens oppskrifter er svært populære på NRKs matsider. I likhet med Skjelde, mener hun epler kan passe til sjømat. Er det vanskelig å få tak i rakfisk på denne tida, kan du.


I disse dager er det sesong for norske epler og diskene i butikken bugner av aroma, summerre gravenstein osv. Og oppskrifter på eplekaker florerer på nett, i aviser og media, selv her hos oss er det fokus på eplekakene. Men, epler er mye mer enn eplekaker.


Les mer om denne saken. Skrell epler , fjern kjernehuset og skjær eplene i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Norske epler trenger ofte kort koketid og moser seg lett.


Lager du eplemos av fastere epler må du kanskje øke både mengden vann, sukker og ikke minst koketid. Mos den grovt med en stavmikser eller med en sleiv om du bruker skrelte epler. Tilsett sukker, gi et oppkok og rør til sukkeret er oppløst. Ha mosen has på varme glass.


Denne mosen aller best å fryse fordi det er lite sukker som da er med å redusere holdbarheten. Holdbarhet på epler kan variere en del i forhold til sort, dyrkningsland og lagringsbetingelser. Tidlig høstede epler har en noe kortere holdbarhet enn de senere sorter som høstes mot slutten av september.


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.

Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Både til frokosten, middagen, desserten og kaffen. Det er bare å velge! Glem heller ikke at hele eplet kan spises, selv om de aller fleste oppskrifter begynner med å be deg om å rense eplet og fjerne skrotten.


Epler serveres tradisjonelt til svin,. Her har vi samlet oppskrifter på kaker og desserter hvor eplene bidrar sterkt. Siden den norske eplehøsten er så kort, kan det lønne seg å bake doble porsjoner av noen av kakene for å legge den andre halvdelen i fryseren.


Kombinasjonen av epler , rødløk og svisker surret sammen i litt smør og honning er en fin vri på det klassiske tilbehøret til ribba, men passer også til svinestek, kalkun og vilt. Her bruker vi epler men du kan også bruke rabarbra eller pærer i denne paien. Smuldrepai er enkelt å lage og smaker kjempegodt.


Honningstekte epler , svisker og løk Nydelig tilbehør til julemat som ribbe, svinestek, kalkun og vilt. Lager du kalkunfilet istedenfor hel kalkun kan dette være et godt alternativ til stuffing. Ha i eplene og sukkeret, stek til de er pent brune og lett karamelliserte.


La sviskene ligge noen timer i en kjele med vann. Kok opp og sviskene er ferdige til servering. Rull eplet straks i kokos hvis du ønsker det, og sett eplene over på et stekebrett med bakepapir eller en silikonmatte for avkjøling.


Pynt avkjølte kandiserte epler med smeltet sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg