torsdag 8. juni 2017

Overbelastning

Overbelastning

Altfor intensiv trening kan føre til overbelastning og eventuelt overtrening. Da kan det oppstå overbelastning og muligens overtrening. Definisjon av overbelastning i Online Dictionary. Betydningen av overbelastning.


Overbelastning

Norsk oversettelse av overbelastning. Oversettelser av overbelastning. Overbelastning utnyttes ofte bevisst av idrettsutøvere i et treningsopplegg for å fremme yteevnen. Intense treningsperioder reduserer prestasjonene, men etterfulgt av perioder med trening på lav intensitet oppnås gjerne en effekt der utøveren oppnår bedre resultater enn det han eller hun normalt presterer.


Kognitiv overbelastning er et uttrykk for at hjernen er sliten, eller helt utslitt. Symptomer på kognitiv overbelastning kan være diffuse, og det kan minne om andre tilstander. I noen tilfeller kan det minne om depresjon fordi symptomer, som energitap, irritabilitet, nedstemthet og apati kan være et resultat av å være mentalt sliten. Installasjonens overbelastningsvern skal dimensjoneres slik at det tåler den belastningen som normalt omsettes i anlegget, med et visst tillegg for å oppnå selektivitet.


Overbelastning

Den intakte delen av skjelett-muskelsystemet må da overta nye funksjoner, og den samlede funksjon av bevegelsesapparatet blir heller ikke så samordnet og velproporsjonert som tidligere. Disse økte kravene kan føre til overbelastning med smerter som resultat. Gradvis overbelastning Belastningslidelser oppstår i kroppens muskler, sener og led og kommer alltid som følge av for mye belastning, men en rekke ulike forhold vil bestemme i hvilken grad kroppen er i stand til å tilpasse seg belastningen som den utsettes for. Regelen er at kroppen tåler mest når den er 1 frisk og uthvilt. Når vev brytes ned på grunn av overbelastning begynner kroppen å bygge vevet opp igjen for å kunne være i stand tolerere det nye belastningsnivået.


Det er denne prosessen som gjør at trening gir resultater. Dette skjer på grunn av en intern prosess i kroppen som kalles remodellering. Plattfothet, overpronasjon eller andre typer feilstillinger kan føre til smerter foran og medialt (på innsiden) i ankelen fordi musklene som beveger ankelleddet lettere blir utsatt for overbelastning. Ikke få dårlig samvittighet for at du må droppe en, to eller tre økter.


Tenk langsiktig, det tar tid å oppnå resultater, og det finnes ingen snarveier. Dersom du får avbrekk i treningen på grunn av skader eller overbelastning , tar det enda lengre tid å nå målet ditt. Begynnende plager i knærne er en vanlig årsak til at folk oppsøker hjelp. Det er en rekke strukturer i og rundt kneet som er utsatt for overbelastning , og det nærmeste vi kan komme å gi en felles årsak for denne utvikling er prinsippet ”too much-too often-too soon-with too little rest”. Etter en høst og vinter med mye løping og litt ski, fikk jeg overbelastning i leggen.


Med overbelastning mener jeg at det er en smerte i muskelen bak leggen. Det gjør vondt når jeg tar tå-hev. Belastningsskader kan forekomme på forskjellige steder, alt ettersom hvilke strukturer som blir overbelastet. En som sitter mye foran pc med kontorarbeid er mer utsatt for overbelastning av underarmer og håndledd.


Maler man huset eller hytta i et jafs kan man få overbelastning i skuldre, underarmer og håndled forteller Høiby. Hvis du ikke er fornøyd med vedtaket du har fått, kan du klage. Dette gjelder både om du mener at du har fått for lite avlastning, at avlastningen burde gis på en annen måte eller du har fått avslag på søknad om avlastning. Senebetennelse er ikke en vanlig betennelse, men en betennelsesreaksjon i en sene.


Det er ikke behov for rask utkobling ved overbelastning. En overbelastning vil føre til at termostaten blir stadig varmere. Til slutt vil den glippe og åpne kretsen.


Overbelastning

Sikringsautomater kommer i ulike karakteristikker (toleransetider) for å tillate en viss overbelastning i et visst angitt tidsrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg