fredag 30. juni 2017

Lavt stoffskifte symptom

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen.


Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person.


Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. Generelt går reaksjoner i kroppen sakte når stoffskiftet er lavt. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene. Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne.


Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen. Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din.


Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase. For lavt stoffskifte kan påvirke alle organer i kroppen, noe som betyr at symptomene kan vise seg i hjerte, hjerne, muskler, lever og tarmer. Men for lavt stoffskifte kan også ramme yngre mennesker, og hos noen er det en medfødt tilstand. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det.


Lavt stoffskifte symptom

Dette hormonet heter thyroxin. Den kan gi en rekke symptomer. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge.


Blant hans pasienter er det mange med en stoffskiftesykdom. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Det er lett å overse symptomene ved lavt stoffskifte. Ingvild Portaas hadde lavt stoffskifte og var utbrent. Dårlig søvn, energien på bånn, smerter i ryggen, stikninger i brystet, en tåkedott i hodet og store premenstruelle smerter var vanlig for henne.


Hun spiste seg frisk, ble kvitt alle symptomene og sluttet med medisinen Levaxin. Vi har derfor satt sammen enkle trinn som vil hjelpe deg å øke et lavt stoffskifte. Prøv å gjør disse til en vane, og resultatet vil ikke vente på seg. Typiske symptomer på for høyt stoffskifte er rask puls, at du blir irritabel og tåler varme dårlig, sier han, og legger til: - Dersom du har for lavt stoffskifte kan du føle deg slapp, trist og kal i tillegg til at det kan påvirke vekten. Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte.


Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse. Mulige symptomer på lavt stofskifte. Lavt stofskifte kaldes også Myxødem, Hypotyreose eller Hypotyreoidisme.


Lavt stoffskifte symptom

Tegn og symptomer på hypothyroidisme varierer, afhængigt af sværhedsgraden af hormonmangel. Men generelt, vil eventuelle problemer have tendens til at udvikle sig langsomt, ofte over en årrække.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg