tirsdag 27. juni 2017

Mat uten egg og melk

Alt av snacks, ferdigretter og økologiske matvarer til en sunn livsstil. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Håper dere finner inspirasjon i oppskriftene som kommer, og at dere ser at det går an med intoleranser og likevel spise gode kaker. Dessverre er denne kaken med egg , men snart kommer jeg med bursdagskaker som er uten egg.


Lillegutt skal feire at han ble år i sommerferien. Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen.

Med disse nydelige kakene uten melk , egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Målgruppen er de med matallergi, pårørende og andre som ønsker å lære om matallergi og å lage mat uten melk og egg. Vi kan tilpasse den praktiske delen til eventuelle andre allergier. Ingen planlagte kurs.


Egenandel kr 20- for medlemmer, kr 40- for andre. Arrangementer er røyk- og parfymefritt. Det er mange varer i handelen som er uten egg.


Mange iskremer, eggfri pasta, diverse bakverk uten egg , osv.

De fleste i dag er kjent med de vanligste allergiene som glutenallergi og laktoseintoleranse, samt allergi mot egg og melk. Enten du skal bake til noen med allergi, eller er allergisk selv kan det by på utfordringer å vite hvordan man lykkes med boller, brød og kaker når man må sløyfe gluten, melk eller egg. Sønnen vår kom hjem og ville lage serinakaker, da var det vel bare å sette i gang. Vi lager de uten egg og melk. Kanskje du kan erstatte hvetemelet meg glutenfritt mel?


Jeg har ikke prøvd. Du trenger: 1gr melkefritt smør 2gr hvetemel ts bakepulver ts vaniljesukker (med ekte vanilje) 1gr sukker ss melkefri yoghurt naturell. Middag uten gluten og melk må jeg ha hver dag. Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av.


Hva kan vi egentlig spise når vi kutter gluten og melk fra kostholdet? De siste årene har jeg prøvd og feilet meg frem til alle de deilige oppskriftene dere finner her på glutenogmelkefri. Uansett om det gjelder deg selv, barn, barnebarn eller andre i din omgangskrets. Her skal det finnes informasjon som er lett å forstå, oppskrifter som er enkle å lage og tips om nye produkter på markedet. Dryss over perlesukker og hakkede mandler.


Stek på 2grader i 8-minutter midt i ovnen – til de blir lett gyldne. Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.

Lager du de uten egg og melk blir de også veganske! Har du noen i familien eller venner av barna som ikke tåler egg ? Disse muffinsene er helt uten egg , uten at det har noe å si for smaken. I denne oppskriften har vi tilsatt kakao, men det kan enkelt justeres etter hva dere liker best.


Friske blåbær, eple og kanel, eller vaniljeessens fungerer også veldig godt. Nå ligger den ikke ute noe sted lenger. De er også gode uten sjokoladebiter, med litt vaniljesukker i, eller med rosiner i stedet for sjokolade.


Egg kan erstattes med No Egg , smør, melk og rømme kan erstattes med veganske alternativer laget av soya, ris og havre. Fedon har samlet opp oppskrifter som ikke inneholder melk. Her finner du snacks, lunsj, middag og dessert.


De smaker greit og med litt pynt som vi la på blir det fint. Muffins uten egg og melk er helt greie på smak. Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.


På våre sider finner du over 5oppskrifter på alt fra kaker til sauser, juleko s og middager tilgjengelig for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg