tirsdag 20. juni 2017

Omgangssyke gravid

Omgangssyke gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Gravid i uke og hatt omgangssyke med oppkast og diaré siden fredagen. Får i meg litt væske og mat innimellom, men særs lite. Hvor lenge kan jeg gå sånn med hensyn til han i magen uten å gjøre.


Jeg hadde omgangssyke på søndag og det endte med en fødsel! Ikke akkurat den beste oppladingen til en fødsel, men om ikke annet så var omgangssyken over da barnet var født. Om det var omgangssyken som trigget fødselen eller omvendt vet jeg ikke, men jeg var på termin og alt gikk bra (bare veldig fort). Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus. Behandling ved omgangssyke.


Det finnes ingen behandling mot norovirus infeksjonen, men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Ikke gi drikke med for mye sukker (slik som for eksempel brus) da dette kan øke graden av diaré. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Er visst noe som går her i Trondheim! Jeg fikk det i går veld og har vært dårlig i hele natt. Godt du skrev det legevakten har sagt for har jo vært innom akkurat de samme tankene, skal prøve å få i meg mer væske.


Matforgiftning, omgangssyke og andre mage- og tarminfeksjoner kan ofte også inkludere oppkast. Michelsen påpeker at du må være enda mer oppmerksom om du også kaster opp i tillegg til diaré. Diaré er en ting, men hvis man har både oppkast og diaré, og dette pågår over flere dager, med lite inntak av væske og mat, er det klart man må oppsøke lege. Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden tarminfeksjon. Men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker.


Små barn kan bli helt slått ut av omgangssyke , og da gjelder det å være påpasselig slik at barnet ikke blir dehydrert. Barna har også mindre utviklet immunforsvar til å ta knekken på sykdommen. Jenta er født til termin likevel. Men det var slitsomt å ha omgangssyke , syk storebror og være gravid.


Omgangssyke gravid

Deretter hadde jeg influensa (det var virus), med i feber i uke - og jeg er fremdeles gravid. Mellom omgangsyken og influensaen hadde jeg konstant hoste. Er jo selvsagt fremdeles helt kjørt - eier ikke energi. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske.


Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks. Som oftest smitter omgangssyke via avføring fra en syk person eller fra den som steller den syke. God håndhygiene er derfor ekstremt viktig! Overflater som for eksempel dørhåndtak, vannkraner, betalingsterminaler eller stolrygger som har fått viruset på seg.


Omgangssyke gravid

Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, omgangssyke , på verdensbasis. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Hvis du får feber, så er det viktig og ta paracet, og det er viktig og få i seg væske.


Det er beregnet å forekomme ca. Norovirus og Sapovirus er lignende virus som forårsaker svært smittsom gastroenteritt og er årsaken til tilfeller og utbrudd av ” omgangssyke ”. Da kan du bli dehydrert. Hadde selv skikkelig spysyke da jeg var gravid med lillesøster (storesøster hadde det sammen med meg). Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. De vanligste symptomene er kvalme og generell følelse av uvelhet før du starter med oppkast og diare.


Kvalme er et symptom, det vil si at det kommer som følge av en eller flere årsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg