fredag 30. juni 2017

Fastlegeordningen bytte fastlege

Bor du ikke på samme adresse som barna dine? Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen. Informasjonen på helsenorge. This site won’t let us show the description for this page.


Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten.

Du kan selv finne og bytte til ønsket. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og. Prøv Dinepå dager. Kontakt pasient- og brukerombudet når du trenger råd og.


Her er et 30-dagers. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.

Kan jeg bytte fastlege ? Alle som har rett til en fastlege har også rett til å velge hvem som skal være deres fastlege. Det er lov å foreta inntil to bytter av fastlege per kalenderår. I tillegg kan man bytte fastlege hvis man melder flytting til Folkeregisteret eller dersom fastlegen man har slutter eller reduserer lengden på listen sin. Anbefalte fastleger i Fredrikstad.


Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. For å kunne ha fastlege er det et vilkår at man er bosatt i riket.


De som blir trukket skal tilbys plass på listen til en annen fastlege. Kommunen må sørge for at aktuelle listeinnbyggere får tilbud om ny fastlege. Bytte av fastlege som følge av listereduksjon regnes ikke som bytte , og reduserer således ikke retten til å skifte fastlege , jf.


Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege , e-resepter og kjernejournal.

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. Disse er fordelt på tre legesentre med en eller flere leger på hvert. På Min helse på helsenorge.


Søk eller bytt fastlege. Noen er så glade i den fastlegen de har at de blir stående på listen til en fastlege langt unna. Bytte fastlege ved flytting - Man bør bytte fastlege hvis man flytter.


Det kan oppleves som et problem, og du bør ha en fastlege i rimelig nærhet av der du bor, råder lederen i Norsk forening for allmennmedisin. Planlegger du å bytte fastlege ? Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser. Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin. Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Barn under år har krav på samme fastlege som foreldre, selv om legens liste er stengt.


Hvis du ikke ønsker å være med i den, må du selv finne en allmennlege å gå til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg