tirsdag 20. juni 2017

Symptomer spontanabort

Røyking og bruk av rusmidler øker risikoen. Kvinner som er gravide bør unngå alkohol. De fleste klarer å bli gravide og få friske barn senere. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22.


Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.

Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12. Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle. Men en spontanabort uten symptomer kan også skje senere i svangerskapet.


Dette heter missed abortion. Graviditetssymptomene kan bli svakere og helt fraværende. Denne type spontanabort kan avdekkes på ultraly og måling av HCG-nivået i blodet viser fallende verdier.


Vanlige symptomer på spontanabort.

Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort. Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Begrepet er også kjent som missed abortion (MA). Det er lite som kan gjøres for å forebygge en spontanabort. Hvis det er mistanke om at det er rester tilbake i livmoren etter aborten, kan det gis et medikament (prostaglandin) som stimulerer til sammentrekninger i livmorveggen så restene kan støtes ut.


Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Symptomer på spontanabort. De aller første symptomene på en spontanabort er nemlig svært diffuse. Tidlig i svangerskapet er det så å si umulig å merke med mindre du tester deg samme dag som du forventer mens, og får positiv graviditetstest, sier jordmor ved Hjemmejordmor i Bergen, Annhja Nielsen.


Når en spontanabort først er i gang, kan den nemlig ikke stoppes. Og følgene kan være voldsomme for foreldre med et brennende ønske om å få barn. Men hvor utbredt er egentlig spontanabort , hvilke symptomer på spontanabort skal du som mor holde spesielt øye me og hvilke årsaker til spontanabort finnes det? Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump. Noen opplever bare blødning.


Aborten er endelig når foster og morkake er. Studien viser at kvinner som har hatt en spontanabort , har størst sjanse for å lykkes med et nytt svangerskapet hvis de blir gravid på nytt innen seks måneder.

Hvem rammes av spontanabort ? Hva skjer med kroppen ved og etter en spontanabort ? Hvordan kan man minimere risikoen for spontanabort ? Jordmor ved Miacara, Rachel Correa, bekrefter dette. Jeg mistet alle mine symptomer ganske raskt etter at jeg begynte å blø, så skjønte innerst inne at jeg mistet. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning.


Det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstrasjonsyklus før man blir gravide igjen. Da vil slimhinnen i livmoren være helt i orden igjen, og et nytt svangerskap får de beste vilkår. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.


Hadde mensen siste uke i november og i midten av desember kjente jeg symptomer på graviditet som stikninger i livmor og ømme pupper. Du vil sannsynligvis føle deg unormalt trett de første ukene i graviditeten. Det kan skyldes økte nivåer av progesteron i kroppen som bidrar til å danne livmorslimhinnen og fremme graviditeten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg