tirsdag 13. juni 2017

Blodsukkernivå normalt

HbA1c er en verdi som gjenspeiler hvor stor andel av de røde blodcellene som har bundet seg til glukosemolekyler - jo høyere blodsukker man har, jo større andel av de røde blodcellene binder til seg glukose. Ved å måle andelen av disse “glykohemoglobinene” kan man anslå et gjennomsnittlig blodsukkernivå for de siste 6-ukene. Hormonet insulin er sentralt i reguleringen av blodsukkernivået.


Er det sannsynlig at blodsukkertet stiger mer etter et usunt måltid ennet sunt, og hvor stor er i såfall variasjonen. Det er høyest etter at man har spist, og som regel lavest når man står opp om morgenen. Hvis man har diabetes (sukkersyke) kan blodsukkeret noen ganger bli for høyt eller for lavt i forhold til disse grensene.

Et høyt blodsukkernivå om morgenen kan ofte skyldes for lav insulindose kvelden før, men det er ikke alltid det som er årsaken. For å finne forklaringen til at blodsukkeret er høyt om morgenen, er det nødvendig å måle blodsukkeret om natten over en periode - gjerne i to-tre-tiden. Er så normalt , så! Hva er normalt blodsukkernivå ? Faktisk akkurat som det skal være!


Det skjer ting i kroppen om natten som gjør at fastende blodsukker om morgenen gjerne er høyere enn før man legger seg. Langtidsblodsukkeret gir en svært god pekepinn på hvordan blodsukkeret ditt er over en lengre periode. Blodsukker er et begrep som brukes om blodets innhold av glukose (druesukker), blodsukkernivå.


Vanligvis er andelen av sukker i blodet forholdsvis konstant, men stiger i en periode etter inntak av mat.

Når blodsukkernivået synker, føler man sult. Det er noe mer omfattende å få en diabetesdiagnose enn som så, og en diabetesdiagnose kan stilles selv om blodsukkeret er lavere enn denne grensen hvis andre målinger ligger utenfor normalen. Det foreligger insulinresistens.


Det vil si at leveren ikke skrur av sin glukoseproduksjon, som normalt , når mengden insulin i blodet øker. Symptomene kan komme når blodsukkeret fremdeles er normalt , men faller raskt. Tilfeldig blodsukkermålinger kan tas når som helst, og opplesninger i lav til midten av 100s regnes som normalt.


Opprettholde et normalt blodsukkernivå er gjennomførbart med nøye planlegging. Et sunt kosthold og mosjon er ofte nok for vedlikehold i de fleste mennesker. Chrom, eller krom som det heter på norsk, er et mineral som, i sin trivalente form, spiller en viktig rolle for omsetningen av karbohydrater, fettstoffer og proteiner. Krom har dessuten betydning for de biologiske prosessene som bl.


Takk for masse svar! Er selvfølgelig vanskelig å si noe om det er noe diagnose siden jeg ikke har gitt så mye informasjon om sønnen min. Men han fungerer ellers veldig fint.


I barnehagen har han ikke disse sorterings vanene. Sikkert fordi der er. HbA1c er en langtidsprøve som gjenspeiler det gjennomsnittlige blodsukkeret de siste - uker før prøvetakingen. Man måler den andel hemoglobin som har bundet sukker til seg.


Eller er det bare normalt ? Aner ikke hva prøven viste timer etterpå pga jeg hadde så dårlig tid og mått.

Altså, normalt blodsukker er mellom 3-7. Enten måler man fastende blodsukker eller så måler man timer etter man har spist. Så det er sånn sett ingen forskjell om du måler blodsukkeret etter timer eller etter for blodsukkeret skal da uansett være mellom 3-7.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg