fredag 23. juni 2017

Alkohol trening

Inntak av alkohol er vanlig i den vestlige kultur og har eksistert siden tidenes morgen. Likevel forbinder vi idrett og seriøs trening i dag med fravær fra alkohol konsum. I hvor stor grad er egentlig alkohol ødeleggende for trening , er det egentlig. Alkohol gir oss - i likhet med protein, karbohydrater og fett - energi, men det gir oss ikke næring.


Det tilfører såkalte tomme kalorier (syv per gram alkohol ), og det kan sabotere både trening og inntak av nødvendige næringsstoffer.

Når du inntar alkohol , prioriterer kroppen å forbrenne alkoholen. Alkohol anses som et prestasjonshemmende middel i idrett, og det er bred enighet om at alkohol ikke bør inntas i forbindelse med trening og sportslige aktiviteter. En del effekter av alkohol , særlig ved større inntak, vil mest sannsynlig hemme prestasjon både på kort og lang sikt.


Alkohol og trening hører ikke sammen, og når man drikker alkohol får man både dårligere koordinasjon og man blir sløvere til å reagere raskt. ALKOHOL OG TRENING : Kombinasjonen av væsketap fra trening og væsketapet fra alkohol kan gjøre deg mer støl, i tillegg til at det kan gjøre at du blir beruset raskere. Alkohol inneholder store mengder energi du kan forbrenne, og trening kan øke noen av hormonmengdene alkoholen senker, men generelt påvirker alkohol og trening to ulike sider av helsen din.


Et glass vin eller en øl gir liten innvirkning på treningseffekten for de fleste. Ingen unnskyldning.

Alkohol dannes ved gjæring av sukker og har vært kjent i ulike kulturer i mange tusen år. Det er et lovlig rusmiddel som også benyttes til konservering og desinfisering. Alkohol er en energikilde, men i motsetning til andre energikilder oksideres ikke alkohol i musklene.


Derfor bør du IKKE drikke alkohol etter trening Forskere: Dropp treningssenteret hvis du har planer om å bli full i kveld. Ut fra de studiene som finnes, finnes det gode holdepunkter for å hevde at et moderat inntak av alkohol , er sunnere enn totalt avhold. Det er derfor ingen gode argumenter til at personer som trener må unngå å drikke alkohol. Du har kanskje lest at alkohol reduserer nivået av testosteron? Hvis du ikke drikker alkohol fra før, er det kanskje like greit å styre unna, men om du liker å ta deg en fest, eller litt godt i glasset en gang i blant, bør du lese videre.


Trening og øl lar seg kombinere. Når vi har alkohol i kroppen blir leveren stimulert til å produsere et stoff som er skadelig for produksjon av testosteron. Alkohol kan redusere sekresjon av HGH med så mye som.


Hormonet testosteron er viktig for å bygge opp musklene etter trening. Rask restitusjon etter trening er viktig for å få prestasjonsøkning. Mange inntar alkohol dagen før trening , med den enkle tanke at i morgen er alkoholen ute av systemet.


Hvordan er det egentlig med alkohol og trening ? Vil det være waste med trening ? Og hvor lenge etter vil det funke å trene igjen?

Gjelder det her bare kondis eller styrke, eller begge deler? Om spørsmålet makes no sense, så. SVAR: Hei Takk for spørsmålet ditt! Tobakk, alkohol og andre rusmidler egner seg svært dårlig i kombinasjon med trening , og påvirker kroppens helsetilstand negativt over tid.


Les mer om alkohol og helse på helsenorge. Fakta om alkohol og trening. Nei jeg tar ikke stor stolthet i hvor vitenskapelig anlagt jeg er, jeg forholder meg til vitenskap.


Aner jeg at du tar deg nær av at alkohol ikke er så farlig som din subjektive oppfatning av alkohol er ? Generelt sett er man noe forsiktig med det du nevner om alkohol og trening etter kyssesyke. Vedrørende alkohol hadde man tidligere veldig strikte regler mhp avstand til infeksjonen. Viktig her er at leveren blir affisert i denne perioden, og derfor ikke bør belastes ekstra med feks alkohol ,paracetamol og annet som skal avgiftes i leveren.


Ifølge forskerne kan det se ut til at fysisk aktivitet kan redusere den økte risikoen for (tidlig) død uansett årsak, også fra kreft som er forbundet med alkoholinntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg