fredag 16. juni 2017

Europeiske helsekort

Europeiske helsekort

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Kortet bestilles fra Helsenorge. Viktig å merke seg. Forsikre deg før neste reise med vår helårs-, engangs- eller studentforsikring!


Se oversikt over våre reiseforsikringer her. Selv i bedagelig feriemodus, kan uhell og ulykker inntreffe. Alle som skal reise utenlands bør ha med seg helsetrygdkortet. Har du allerede et fysisk reisekort uten utløpsdato, kan du fortsatt bruke dette så lenge forsikringen din er gyldig.


Tidligere var det europeiske helsetrygdkortet ikke gyldig i Kroatia, men fra 12. Dermed har du helserettigheter også der. Tyrkia derimot, som er et svært populært ferielan er ikke en del av EØS, og her er helsetrygdkortet ikke gyldig.


Europeiske helsekort

Hva er det egentlig? Og hvorfor trenger du det i tillegg til reiseforsikring? Det samme gjelder Israel. Har du husket å fornye ditt europeiske helsetrygdkort?


Helfo lanserer nye nettsider Torsdag 2. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo. I mange land dekker ikke staten utgifter til helsetjenester fullt ut, og det kan derfor hende at du må betale en egenandel. Ordningen omfatter i mange tilfeller også familiemedlemmer, det vil si ektefelle,. Hvem kan få helsetrygdkortet?


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Ikke alle EØS-borgere vet hvordan de skal bruke det europeiske helsetrygdkortet. Derfor har Europakommisjonen lansert et program for mobiltelefoner og lesebrett som skal hjelpe folk på reise når uhellet er ute.


Eiffeltårnet kan ødelegge en ferie, men det skal ikke koste deg skjorta. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Informasjonen gis via en app som blant annet inkluderer informasjon om hva kortet kan brukes til, nødnummer og hvem du kan kontakte om du trenger medisinsk hjelp i Europa.


Disse må fornyes dersom man skal være sikret at helsehjelp på ferie i utlandet blir dekket. Når du viser fram ditt europeiske helsetrygdkort hos behandleren, har du krav på nødvendig medisinsk behandling i det landet du er i, på samme vilkår som de som bor der. Europeisk helsetrygdkort som app på din telefon.


Derfor må du betale de samme egenandelene som landets innbyggere. Søk om foreldrepenger eller engangsstønad digitalt. Hvert familiemedlem må ha sitt eget europeiske helsetrygdkort. Helsetrygdkortet har en varighet på tre år, men forutsetter at vilkårene for tildeling av helsetrygdkortet fremdeles er til stede.


Innehaver av kortet har plikt til å melde fra om endringer som kan få betydning for retten til å bruke kortet. Her kan du snakke med erfarne sykepleiere som gir deg medisinske råd før, under og etter reisen. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Man må være klar over at om det er helsekø, så vil man havne i den.


Dette kortet må du ha med på ferie! Slike helsekort har bare holdbarhet i noen år og må uansett fornyes med jevne mellomrom. Om du har mistet kortet, trenger du ikke å gjøre noen ting, heller ikke noen form for deaktivering. Myndighetene formaner alle om å ta med det europeiske helsetrygdekortet på reise i EU. Har du reiseforsikring får det knapt noen konsekvenser om du lar det ligge hjemme.


Spania - helse - velvre - forsikring - europeiske - helsekort - Spania Er du EUES borger, kan du skaffe deg et europeisk helsekort , skalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg