onsdag 28. juni 2017

Vitaminer til gravide

Finn vitaminer til gravide hvis du ser nå. Tilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler under graviditet og amming er av stor betydning for både mors og barnets helse. Dersom kvalme eller annen sykdom forhindrer et tilfredsstillende næringsinntak, bør man supplere med et generelt tilskudd som tilfører daglig anbefalt inntak av både vitaminer og mineraler. Kosttilskudd til gravide , ammende og spedbarn.


De fleste av oss får i oss de mengdene vitaminer og mineraler vi trenger via kosten. Er du gravi behøver du derfor blandt andet folinsyre og jern.

Gravide har brug for ekstra vitaminer og mineraler. Også c-vitamin, B12-vitamin, kalk, D-vitamin, A-vitamin, zink og selen kan være nyttige kosttilskud til gravide. Vitaminer og kosttilskudd i graviditeten - Om gravide bør ta tilskudd av vitaminer , jern og andre mineraler må vurderes individuelt hos fastlegen eller jordmor og som en generell regel bør ikke gravide ta tilskudd av jern før de har fått en individuell vurdering hos fastlegen, sier Carlsen. Produktet skal tas fra planlagt graviditet og helt fram til fødselen.


Du trenger for eksempel mer vitaminer og mineraler. Dette får du i deg når du spiser sunt og variert. Ulik mat inneholder ulike næringsstoffer, som proteiner, karbohydrater, fett, vitaminer og mineraler.


Energibehovet øker gradvis gjennom graviditeten, og dette bør dekkes av mat som inneholder rikelig av vitaminer , mineraler og essensielle fettsyrer. Kosten bør være variert, hovedsakelig plantebasert og inneholde alle næringsstoffer som du og babyen din trenger.

Les om kostholdsråd for gravide her. Lifeline Care for gravide er et kombinert Omega- multivitamin og -mineraltilskudd. Vitaminer til gravide er vigtigt, så din krop får god næring og plejes godt. Så den kan danne dit nye barn under de bedste vilkår. Viktige vitaminer for gravide.


Under svangerskap øker energibehovet. Ifølge Helsedirektoratet. Likevel er mikrogram mer enn det de fleste får i seg i løpet av en normal dag. Life er Nordens største helsekostkjede med butikker spredt over hele landet.


Life har produkter som holder deg naturlig frisk og som hjelper deg med å finne balansen mellom kost, mosjon og hvile. Jeg har lest at gravide har økt behov for vitamin D og kalsium. Altså var jeg en tid oppe i mcg og er bekymret for dette. Jeg er i utgangspunktet redd for å få i meg for mye og er skeptisk til kosttilskudd men er allikevel redd jeg kan ha fått i meg for lite vitaminer. Det er ikke godt å vite hva man trenger.


Norske helsemyndigheter anbefaler alle som planlegger å bli gravide , å ta ekstra folsyre, helst minst én måned på forhånd. Hvis du allerede er gravi er det ekstra viktig at du får i deg 4mikrogram om dagen frem til og med uke 12. I det første trimesteret reduserer nemlig folsyre risikoen for at barnet får ryggmargsbrokk.


Ernæring i svangerskapet påvirker fosteret, og man har i flere tiår lett etter de riktige ernæringssupplementene til gravide kvinner. Vitamin Ber et viktig næringsstoff som kun finnes i produkter fra dyr, slik som kjøtt, melk og egg.

For lavt inntak av dyreprodukter øker derfor risikoen for at du har vitamin B12-mangel. Grønnsaker med mye jern og fisk et par ganger i uken gir det beste utgangspunktet for babyen din. For eksempel vitamin D-tilskudd til eldre og dem som er lite ute i dagslys, folattilskudd til gravide , jerntilskudd til kvinner med store jerntap og multivitamin-mineraltilskudd til de med meget lave energiinntak.


Kvinnekroppen er spesialdesignet for å bære frem barn og å gi babyen næring både under svangerskapet og i spedbarnsstadiet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg