torsdag 29. juni 2017

Frikort lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort.


Bestill frikort , se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut.

Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Det inkluderer all skattepliktig lønn, sykepenger og feriepenger.


Først av alt, hva er frikort ? Når pasienten viser frikort hos lege eller sykehus, slipper han eller hun å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.

Frikortet er allerede tilgjengelig for arbeidsgiver. Når du har betalt over denne summen, må du selv søke HELFO om frikort. HELFO må ha mottatt søknaden senest innen seks måneder fra den datoen du mottok behandlingen eller tjenesten. Ved konsultasjon hos lege , legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort. Du må også betale egenandel for medisiner på blå resept.


Frikortordningen administreres av Helfo på vegne av Helsedirektoratet. Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker. Neste år starter du på null.


Når du henter ut legemidler og utstyr på blå resept må du betale en egenandel hvis du ikke har frikort (se neste del). En høyere egenandel hos spesialister i allmennmedisin fører til at egenandelstaket og frikort oppnås tidligere. De færreste har frikort.


Du slipper å betale egenandel på behandling hos lege , psykolog, poliklinikk og røntgeninstitutt (fysioterapeut dekkes ikke). Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå. Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Her kan du logge deg inn for bestilling av resept eller ta kontakt for enkle spørsmål.


Vi minner om at det er en dag bestillingstid for resepter.

Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, ka. Dette kalles for egenandel. Svangerskapsomsorg Den gravide kan gå til svangerskapskontroll på helsestasjon eller hos fastlege. Nylig fått frikort ? Gi beskjed i resepsjonen.


Ved uteblitt time: Dersom du ikke møter til timen eller ikke avbestiller innen t, vil du motta en faktura for uteblitt time i posten. Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege , på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Når du viser frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Les mer om frikort på helsenorge. Den første ordningen er allerede automatisert, og nå slipper du også å søke om frikort for den andre.


Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste. Frikort for egenandelstak ble automatisert fra 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg