fredag 9. juni 2017

Sammentrekninger i livmoren

Muskelknuter eller myomer er godartede svulster som utgår fra den glatte muskulaturen i livmoren. Symptomer kan være kraftige menstruasjonsblødninger og menstruasjonssmerter, og følelse av oppfylthet og tyngde i underlivet, men de fleste har ingen plager. SVAR: Hei Gratulerer med graviditeten, dere går spennende dager i møte. Det er flere ting som spiller inn.


Noen får kvinner har kynnere alt fra uke 1 disse vil i seg selv vil ikke lede til fødsel og vil ikke påvirke åpning av livmorhalsen din. I løpet av denne perioden, blir de mindre rikelig og blir blek nyanse.

Blod er ikke lik den menstruasjons, hun gradvis begynner å tykne. Aktiviteten i livmoren vil øke i ukene frem mot fødselen, og gir en tøyning av de nedre delene av livmoren. For mange er det første tegnet på en fødsel sammentrekninger i livmorens muskler. Vonde sammentrekninger i livmoren kalles rier eller veer (weh, fra tysk=vondt). Kynnere er sammentrekninger i livmoren , som alle gravide opplever i løpet av svangerskapet.


Men hos noen er de så kraftige at det ikke er lett å skille dem fra rier. Livmoren er et muskuløst hulorgan som ligger midt i det lille bekkenet hos kvinnen, mellom urinblæren og endetarmen, og har som funksjon å huse og ernære fosteret under graviditet. Livmoren har form som en flattrykt pære og er cirka 7–centimeter lang, 4–centimeter bred og 2–centimeter tykk hos kjønnsmodne kvinner (mindre hos småjenter og eldre kvinner).

Følelsen kan sammenlignes som leamus i en muskel. Det varer et par sekunder, så stopper det, og så kommer det igjen etter et par minutt. Graviditetshormonene bidrar til at livmoren skal forholde seg avslappet i graviditeten, men iblant oppstår det såkalte kynnere eller sammentrekninger i livmoren. Tidlige kynnere blir også kalt for Braxton-Hicks kontraksjoner.


Noen kynnere kan kjennes - andre. Dette er helt normalt. Noen tror at en kvinne som får orgasme etter at mannen har fått utløsning, har økt sjanse for å bli gravi men heller ikke dette finnes det bevis for.


Orgasme hos kvinnen er ikke nødvendig for befruktning, men det er mulig at sammentrekninger i livmoren fra en orgasme får fart på spermiene på deres reise mot eggstokkene. Har veldig lyst å komme i kontakt med andre i samme situasjon, da ingen andre i min krets venter smått. Men sammentrekninger i livmoren antar jeg at gynekologen din mente at du mulig hadde kynnere. Avhengig av de kjente eller mistenkte årsaker til infertilitet, kan en akupunktør stimulere punkter som utløser sammentrekninger i livmoren. Fleksing i livmor muskler kan føle ubehag.


Akupunktur for å regulere hormonsykluser kan bringe om en menstruasjon. Magesmerter etter akupunktur kan tyde på at menstruasjonen er. Braxton Hicks sammentrekninger er sammentrekninger i livmoren under svangerskapet.


De er preget av en smertefri innstramming av livmoren , som forekommer sporadisk og sjelden fra omtrent den sjette uke av svangerskapet, selv om mange kvinner ikke merke til dem før mer enn halvveis gjennom svangerskapet. Skjelettmusklenes sammentrekninger må tilpasses forskjellige behov, slik at man ikke bruker samme kraft for å plukke opp en fjær som for å løfte en ti kilos bør.

De elastiske veggene i livmoren er blitt strukket fullt ut, og nå begynner de rytmiske sammentrekningene som kalles veer. En livmoren MRI kan også bli utført for å bestemme hvorvidt en masse i eggstokkene, cervix, uterus eller er godartet eller kreft. Livmoren MR kan også utføres dersom en kvinne har uforklarlig infertilitet eller blødning fra skjeden.


I noen tilfeller er en ultralyd av livmoren utføres før MR. Livmor eller uterus er en del av kjønnsorganene hos kvinner og pattedyr av hunkjønn. Livmoren er en kraftig muskel med tre åpninger, dels i de begge øvre hjørner ut mot egglederene, dels i nedre delens munning mot livmorhalsen (cervix).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg