fredag 17. april 2015

Vaksine 2 klasse

Vaksine 2 klasse

Når barnet går på 2. Folkehelseinstituttet har utarbeidet forslag til skjemaer for de vaksinene som gis i skolealder. Skjemaene er laget for elever og foresatte. De inneholder informasjon om vaksinene og sykdommene det vaksineres mot.


Vaksine 2 klasse

I vaksinasjonsprogrammet gis tre doser med slik vaksine i løpet av barnets første leveår. Vel, hun ble hentet med ambulanse og innlagt på sykehus etter MMR vaksinen, så erfaringen er heller dårlig. Da skal klassingen ta vaksine om uker.


Jeg kjenner henne såpass at hun aldri i livet kommer til å bli med på det. Ikke har jeg tenkt å lage noe stort ut av det, bare fortelle hun at det er vaksine snart etter hvert som dagene nærmer seg. Og selvfølgelig snakke om at det er viktig og at det ik. Har ikke klart å bestemme oss om vi skal gi den eller ikke. Hva gjør dere andre?


Vaksine 2 klasse

Er jo bare noen få år tilbake så var ikke denne i programmet. Slik virker en vaksine Ved vaksinasjon tilføres kroppen enten en svekket mikrobe, deler av en mikrobe, eller noe som likner den mikroben det ønskes beskyttelse mot. Avtale om tid for vaksine for 2. Grannes og Sande skole.


Elever fra andre skoler kan ikke booke tid elektronisk. Dere får innkalling fra skolens helsesykepleier. Difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt.


Humant papilomavirus (mot livmorhalskreft) Gis til jenter i 7. Barnet får tilbud om denne kombinasjonsvaksinen i 2. For å opprettholde god beskyttelse tilbys nå en oppfriskningsdose. I det nasjonale vaksinasjonsprogrammet tilbys elever i 2. Skolehelsetjenesten i Holtlen kommune dekker 1-klasse og er en. Vi vaksineres for f immunitet mot smittsomme sykdommer uten mtte gjennomg sykdommen frst.


Brosjyre om skolehelsetjenestens tilbud Vaksinering etter det gjeldende nasjonale. Det vaksineproduktet som brukes til barn i 2. Meslinger, kusma, røde hunder (MMR) 9. Tuberkulose (BCG) 10. Vi skal ta på Emlaplaster (bedøvelsesplaster).


Er det noen som kan forklare litt nøyaktig hvor sprøyten settes, slik at vi putter plasteret på riktig plass? Barna går selv inn til helsesøster, og det er fort gjort. I jenta vår sin klasse var det gutter som hadde med seg foreldrene, og som helsesøster sa det er nesten verre å ta vaksine på barna når foreldrene er me fordi foreldrene overfører sin frykt og usikkerhet til barnet.


Jenta mi tok den på torsdag og i går hovnet det skikkelig opp. På størrelsen med min håndflate og det ser stort ut på en liten arm. Ringte legevakten i går men der traff jeg på ei sur dame som sa at det var normalt før jeg var ferdig med å snakke. Det er rødt og sprengt og veldig varmt. Filmen viser hvorfor vi anbefaler vaksine til alle elever på 7. Også etter 3-års alder kan barnet få infeksjonen, selv om det har vært fullt vaksinert tidligere.


Vaksine 2 klasse

MMR-vaksinen beskytter barnet mot disse sykdommene. Blant dem som vokste opp før vaksine ble tilgjengelig, fikk mer enn prosent meslinger. Sykdommen er meget smittsom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg