fredag 17. april 2015

Nakkeplager

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Ta tak i de risikofaktorene som kan gi nakkeplager som du vet du kan gjøre noe med selv.

Snakk gjerne med din terapeut dersom du har spørsmål tilknyttet nakkesmerter. Et fåtall finner veien til oss etter en whiplash skade, selv om forskning viser gode resultater på manuell behandling for nettopp denne type skade. Ettersom nakkeplager ofte ikke fører til like store problemer med hverdagen som korsryggsplager, er det vanlig at man går med smertene over lang tid før man oppsøker hjelp.


Rotasjon av øvre del av rygg. Den siste øvelsen har som hensikt og øke bevegeligheten i skuldrene og strekker godt på allerede stram muskulatur på forsiden, aktiverer svake muskler bak og øker bevegeligheten i skulderleddet. Et godt tips mot nakkeplager er å finne en form for generell aktivitet som aktiviserer hele kroppen, og som du trives med.


Her får du noen enkle tips til øvelser som du kan gjøre.

Dette tallet gjennspeiles hos oss, da nær halvparten av alle våre pasienter oppsøker oss for hjelp for forskjellige typer nakkeplager. Generelt er radiologiske undersøkelser av begrenset verdi på grunn av lite samsvar mellom plager og funn. Ved ikke-traumatiske nakkeplager er det likevel indikasjon for billeddiagnostikk i følgende tilfeller: Alder år med nye symptomer.


Tilleggsymptomer (som vekttap, feber) Moderat til alvorlig nakkesmerte uker. Hvorfor så mange plages av nakkesmerter, kan ikke ekspertene si med sikkerhet. Nakkeplager og livsstil. Noen peker på moderne livsstil, stress og psykologiske faktorer. Andre er opptatt av kjønnsforskjeller, hormoner og anatomiske forskjeller.


Arv er et tredje stikkord. Det kan dreie seg om ulike nakkeplager , men også skulderplager som stråler ut i armen. Musearmen kan ha muskulære årsaker, være knyttet til leddene, mellomvirvelskivene eller være en kombinasjon.


Alt dette kan være årsaker til en musearmsproblematikk. Artikkelen tar for seg forekomsten av sykdommer og plager i muskel- og skjelettsystemet, med vekt på rygg- og nakkeplager , osteoporose og osteoporotiske brud samt revmatiske sykdommer. I tillegg finner du tekst om konsekvenser og muligheter for forebygging.


RYGG OG NAKKEPLAGER I dag er det mange som sliter med rygg og nakkeplager. Mens andre har ikke fått diagnose, noe som tyder på at plagene er mer av det muskulære slag.

Muskel- og skjelettplager er vanlige i dagens arbeidsliv, og står for en stor andel av sykefraværet i Norge. Manuell håndtering av utstyr og varer, ugunstige arbeidsstillinger, repetitive bevegelser og tunge løft er eksempler på mekaniske arbeidsmiljøeksponeringer som forekommer på en rekke arbeidsplasser. Naprapatlandslaget er verdens største naprapatkjede. Alle våre klinikker er i kontinuerlig, faglig samarbeid – slik tilbyr vi våre kunder den beste behandling(en) som er tilgjengelig.


Skøyen Kiropraktikk er din kiropraktor på Skøyen. Undersøkelse, diagnostisering og behandling av rygg og nakkeplager. Trygg og effektiv behandling. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Kontakt oss for spørsmål om undersøkelse og behandling av nakkeplager. Store helsetap ved rygg- og nakkeplager Pressemelding: Folkehelseinstituttet la i dag fram sin nye rapport om sykdomsbyrden i Norge. Den viser at korsrygg- og nakkesmerter, med en andel på nær prosent, langt overgår alle andre årsaker til helsetap ved sykdommer og skader folk lever med. Sittestilling og ergonomi.


Barn sitter mye gjennom skoledagen, og bruker en del tid foran nettbrett eller PC. Det er viktig å bevisstgjøre både barn og voksne rundt hva som er en hensiktsmessig stilling foran skjermen og hvordan de kan gjøre endringer for å variere sittestillingen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg