fredag 10. april 2015

Gravid uke 11 3

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Gravid uke symptomer. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå. Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer.


Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker.

Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Babyen går nå fra å hete embryo til fetus. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke.

Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Jeg er uker på vei og sjokkert over hvor stor magen har blitt!


Tidligere lo jeg litt av gravidemagebildene på nettet der de gravide har struttende mager fra 8-uker. Nå innser jeg at det er store individuelle forskjeller. Jeg ser skikkelig gravid ut i speilet og begynner å få problemer med bukser.


Klaffet det denne måneden, er du nå altså offisielt gravid. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Frem til nå har barnet etter medisinsk betegnelse vært et embryo, men går nå over til å kalles et foster. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Noen gravide kjenner en lett verking i nederste del av halebeinet fordi livmoren vokser.


Dette er helt normalt og ufarlig. For mange vil kvalmen ha gitt seg i uke , men andre gravide vil fortsatt oppleve kvalme en stund fremover. Gratulerer med gutt i magen. Nå som nesten alt er på plass, begynner en periode med rask vekst i uke 11.


Barnets lengde fra topp til tå dobles i løpet av de neste tre ukene.

Frem til uke av svangerskapet øker barnets vekt ganger. Barnet kan åpne munnen, og tungen er fullt utviklet. Mot slutten av denne uken er hodet og kroppen nesten like lange. Leveren tar opp mye av plassen i bukhulen.


Ingen av de, Simre er ikke et navn Anonymkode: 3ffa0. Beina utvikles litt tregere men mot slutten av uken er de inndelt i lår, kne, legg, ankel og fotsåle. Undersøkelsen gjøres vaginalt og tar minutter.


Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. I tillegg skriver kg seg fra ekstra væske i kroppen, og de resterende kg er økning i fettmengden. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg